Ondernemend | Zomerterras vooraan de Cipierskelder

8 maart 2024
Horeca
Terraszone Cipierskelder
Ben je een ondernemer uit Sint-Niklaas en kan je een extra terraszone gebruiken? De terraszone voor de Cipierskelder kan aangevraagd worden als uitgebreide terraszone.
Social media sharing

Net zoals vorig jaar heeft het college van burgemeester en schepenen besloten dat de terraszone van de Cipierskelder aan de kant van de Grote Markt kan benut worden als uitgebreide terraszone. Ondernemers gevestigd in Sint-Niklaas kunnen een aanvraag indienen voor een uitgebreid terras / ruimte voor ambulante handel. Dit kan gaan van één ondernemer die de volledige ruimte inneemt tot meerdere ondernemers die de ruimte samen benutten / verdelen.

Kandidatuur indienen

De uitbreiding van de zomerterrassen loopt van 29 maart tot en met 3 november 2024. Wacht niet langer en vraag je extra uitgebreide terraszone / ruimte voor ambulante handel voor de Cipierskelder aan. Dit kan je eenvoudig doen door je kandidatuur in te dienen via het onderstaande formulier voor 24 maart.

Belangrijkste voorwaarden

Hieronder geven we enkele belangrijke voorwaarden mee voor het gebruik van het terras:

  • Het gebruik van de terraszone is voor de uitbater gratis. De meterstanden worden aan het begin en einde van de periode afgenomen. De verbruikskosten zijn wel voor de rekening van de uitbater.
  • De invulling is een zo lang mogelijke periode tussen 29 maart tot en met 3 november 2024.
  • De Cipierage mag gebruikt worden als stockageruimte en voor het benutten van elektriciteit, water en gas.
  • De Cipierage en het sanitair zijn niet publiek toegankelijk. Een toiletcontainer wordt voorzien door stad Sint-Niklaas. De uitbater staat zelf in voor het onderhoud van de toiletcontainer en sluit deze telkens af wanneer het terras gesloten is.

Bekijk zeker ook het collegebesluit als bijlage met de volledige voorwaarden.

De aanvragen worden beoordeeld door een jury. De jury houdt rekening met onder andere het concept, het uitbatingsplan, de nabijheid en de lokale binding van de onderneming.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer