Stad met publiek

De Grote Markt is het toneel van jaarlijks 200 evenementen en op enkele honderden meters ervan bevinden zich een concertzaal, een stadsschouwburg, twee kunstacademies, vier expositieruimtes en nog tal van andere podia. Kortom: Sint-Niklaas is een stad met publiek.

Evenementenplein

De Grote Markt is door zijn omvang ideaal geschikt als toneel van verschillende evenementen die jaarlijks terugkeren. Naast de Vredefeesten, Sint in de Piste en Foorfeest vinden nog tal van andere evenementen plaats. 

De Grote Markt zit in een traject om helemaal opgefrist te worden.

Evenementen door ondernemers

De stad moedigt ondernemers aan om zelf evenementen te organiseren in de stadskern. Je wil graag zelf een event organiseren, maar je mist nog wat informatie? Snuister dan even hier rond. Je vindt er heel wat info over het zelf organiseren van een evenement.

Doorheen het jaar organiseert ook het centrummanagement zelf tal van evenementen om de stadskern in de kijker te zetten. Een overzicht van alle evenementen georganiseerd door het centrummanagement vind je hier. Wist je dat leden van het centrummanagement ook (financiële) ondersteuning krijgen bij het organiseren van een evenement?

 

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer