Evenementen

Sint-Niklaas is met het grootste evenementenplein van het land een stad die geregeld inzet op publiekstrekkende evenementen. De 'Vredefeesten' en de 'Stad van de Sint' zijn daar uiteraard de twee meest sprekende voorbeelden van. Het is mogelijk dat evenementen een impact hebben op uw zaak of dat je als bedrijf betrokken wilt worden bij deze evenementen? Misschien wil je zelf een evenement organiseren? Deze pagina helpt je op weg.

Evenementenkalender

Er gebeurt heel wat in onze stad. Vaak is het nodig om als zaak hierop te anticiperen in personeelsplanning, communicatie naar klanten, marketingacties, etc.
Via het jaaroverzicht ben je altijd op de hoogte van de evenementen die plaatsvinden in het stadskern.

 

Deelnemen aan evenementen

 • Jouw kraam, stand of foodtruck tijdens de Vredefeesten ? Meer info via deze link
 • Inschrijvingen Kerstmarkt? Stel je kandidaat via kerstmarkt@sint-niklaas.be
 • Jouw kraam, stand, activiteit of voorstelling tijdens de Autoloze zondag ? Hou deze pagina in de gaten.

Uw bedrijf in de kijker tijdens de vredefeesten

De Vredefeesten zijn hét evenement bij uitstek voor onze stad. Jaarlijks zakken meer dan 100.000 bezoekers af naar de stadskern om deel uit te maken van dit feest.  Een opportuniteit dus om je bedrijf in de kijker te zetten. De stad biedt verschillende VIP- en sponsorformules aan. Neem contact op met evenementen@sint-niklaas.be.

 
 
 

  Wordt u bedrijf hofleverancier van de Sint?

  Jaarlijks trekt het Huis van de Sint in de Stationsstraat van Sint-Niklaas bijna 40.000 bezoekers van over heel Vlaanderen. Ook de voorstellingen van Sint in de Piste zitten telkens afgeladen vol. Een opportuniteit dus om je bedrijf of zaak in de kijker te zetten. Er bestaan verschillende sponsorformules. Ontdek er meer over via deze link.

  Zelf een evenement organiseren

  Denk je er aan om zelf een evenement te organiseren in onze stad? Vul dan zeker 8 weken op voorhand het het online aanvraagformulier in. Het formulier helpt je op weg zodat alle betrokken stadsdiensten tijdig op de hoogte gesteld worden. Wanneer je in je eigen zaak een evenement organiseert waarbij je boven de standaard geluidsnormen wil gaan, moet je ook een aanvraagformulier indienen.  Opgelet: Zolang de Covid-maatregelen gelden moet je steeds het CERM invullen en meesturen. (De link vind je in het tabblad algemeen, nadat je ‘type evenement’ invulde)

  Na voorlegging van je aanvraag aan het college van burgemeester en schepenen mailen we je de beslissing door.

  Ook ondernemers kunnen feestmateriaal van de stad huren. Zij betalen daar een hoger tarief voor dan verenigingen. Bekijk het overzicht van feestmateriaal via deze link. Dien je aanvraag tijdig in (minimum 8 weken op voorhand). Bij meerdere aanvragen, krijgen verenigingen voorrang. Na aanvraag, zal de stad jou contacten. In functie van de beschikbaarheid zal het materiaal al dan niet toegekend worden.  

  Ben je lid van het centrummanagement en organiseer je je belevingsevenement in de stadskern met minstens 3 andere leden? Dan komt de vzw centrummanagement mogelijks tussen met financiële, operationele of logistieke hulp voor je initiatief.

  auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer