Evenementen

Sint-Niklaas is met het grootste evenementenplein van het land een stad die geregeld inzet op publiekstrekkende evenementen. Wil je als ondernemer betrokken zijn bij de stadsevenementen? Of wil je zelf een evenement organiseren? Deze pagina helpt je op weg.

Evenementenkalender

Samen met de lokale horeca-uitbaters en handelaars, organiseert stad Sint-Niklaas vier publiekstrekkende horeca- en winkelevenementen. Deze evenementen richten zich tot een bovenlokaal publiek. Het zwaartepunt ligt in het focusgebied, maar ook horeca-uitbaters en handelaars van buiten het focusgebied kunnen deelnemen.

Op deze momenten in 2023 laten we onze bezoekers en jullie klanten graag zien wat de lokale horeca- en handelszaken in petto hebben:

Lente-event zaterdag 18 maart en zondag 19 maart
Ronde van Vlaanderen zondag 3 april
Buitengewoon XL zondag 14 mei
Bubbles & Bites mei - exacte datum volgt nog -
Terrasjesdagen vrijdag 23 juni t.e.m. zondag 25 juni
Vredefeesten vrijdag 1 september t.e.m. 3 september
Autovrije zondag zondag 17 september
Weekend van de Klant zaterdag 30 september en zondag 1 oktober
Stad van de Sint zaterdag 12 november t.e.m. woensdag 6 december
Kerstmarkt december - exacte data volgen nog -
Winter winkelzondagen zondagen 10 december, zondag 17 december en zondag 24 december

Dit is slechts een kleine greep uit wat er allemaal in onze stad gebeurt. Vaak is het nodig om als horeca- of handelszaak te anticiperen en in te spelen op grote en kleine evenementen. Hou dus steeds de website ontdeksintniklaas.be in de gaten voor de laatste updates rond onze Sint-Niklase evenementen.

Partner of deelnemer

Wil je mee je schouders zetten onder de evenementen georganiseerd door stad Sint-Niklaas? Geweldig! Je kan dit vaak op twee manieren doen, namelijk door partner te worden van het evenement of door deel te nemen aan het evenement.

Partner bij evenementen

Zet jouw onderneming extra in de kijker bij de diverse stadsevenementen. De Vredefeesten zijn hét evenement bij uitstek voor onze stad. Jaarlijks zakken meer dan 100.000 bezoekers af naar de stadskern om deel uit te maken van dit feest. Een opportuniteit dus om je onderneming extra te laten opvallen als sponsor van dit fantastisch evenement. De stad biedt verschillende VIP- en sponsorformules aan. Meer info? Neem contact op met evenementen@sint-niklaas.be.

Of wordt hofleverancier van de Sint! Jaarlijks trekt het Huis van de Sint in Sint-Niklaas bijna 40.000 bezoekers van over heel Vlaanderen. Ook de voorstellingen van Sint in de Piste zitten telkens afgeladen vol. Een opportuniteit dus om je bedrijf of zaak in de kijker te zetten. Er bestaan verschillende sponsorformules. Ontdek er meer over via deze link.

Deelnemen aan evenementen

  • Jouw kraam, stand of foodtruck tijdens de Vredefeesten?
    Meer info via deze link
  • Inschrijvingen Kerstmarkt?
    Stel je kandidaat via kerstmarkt@sint-niklaas.be

Zelf een evenement organiseren

Denk je er aan om zelf een evenement te organiseren in onze stad? Vul dan zeker 8 weken op voorhand het het online aanvraagformulier in. Het formulier helpt je op weg zodat alle betrokken stadsdiensten tijdig op de hoogte gesteld worden. Wanneer je in je eigen zaak een evenement organiseert waarbij je boven de standaard geluidsnormen wil gaan, moet je ook een aanvraagformulier indienen.

Na voorlegging van je aanvraag aan het college van burgemeester en schepenen mailen we je de beslissing door.

Ook ondernemers kunnen feestmateriaal van de stad huren. Zij betalen daar een hoger tarief voor dan verenigingen. Bekijk het overzicht van feestmateriaal via deze link. Dien je aanvraag tijdig in (minimum 8 weken op voorhand). Bij meerdere aanvragen, krijgen verenigingen voorrang. Na aanvraag, zal de stad jou contacteren. In functie van de beschikbaarheid zal het materiaal al dan niet toegekend worden.  

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer