De Kern

Tijdens dit periodiek overleg bespreken we samen de kern van de zaak, belangrijke en essentiële topics over ondernemen in onze stad.

Welkom bij De Kern

De Kern = De harde kern van succesvolle ondernemers die zorgen voor een economisch sterke stad. De spil die van het stadscentrum een bruisende plek maakt.

Wie wil bloeien, moet durven groeien. En dat doen we samen op ‘De Kern’, een periodiek horeca- en handelaarsoverleg, waar we elkaar aansteken met kennis en enthousiasme over verschillende topics. Zo kunnen we groeien en als stad blijven bloeien. Meerdere keren per jaar wordt De Kern uitgenodigd voor een bijeenkomst.

Samen zorgen we voor een economisch sterk en welvarend Sint-Niklaas voor jou en mij, vandaag en morgen. Samen schakelen we voor groei!

Wil je aanwezig zijn op de volgende De Kern?

Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief 'Ondernemen in Sint-Niklaas' en wordt als eerste op de hoogte gesteld van aankomende evenementen. Of hou de nieuwsitems op deze website in de gaten.

Vorige edities

Hier wordt telkens een kort overzicht en de presentaties weergegeven van de vorige edities van De Kern.

Maandag 7 november 2022 | Het DNA van Sint-Niklaas | Content- en social mediastrategie van stad Sint-Niklaas

King George: Het DNA van Sint-Niklaas

Kleurrijk, warm, innovatief en dynamisch dit zijn de 4 kernwaarden van stad Sint-Niklaas. Deze kernwaarden zijn in samenwerking met King George opgesteld en worden nu door de stad uitgedragen om van grijze muis naar een 'oh zo verrassende' stad te evolueren.

Stad Sint-Niklaas: Content- en social mediastrategie van stad Sint-Niklaas

Een van de gevolgen van een duidelijk merkenstrategie en een uitgetekend DNA is dat ook de communicatie hierop afgestemd moet zijn. Dit zorgt ervoor dat we een duidelijke strategie voor ogen hebben. Als stad hebben we uiteenlopende thema's en activiteiten die we aan bod willen laten komen. 

Maandag 20 juni 2022 | Beleidsplan | Keynotespreker: Steven Bollé

Steven Bollé: Wat maakt jouw zaak zo uniek? Hoe zorg je ervoor dat je zaak zoveel mogelijk rendeert?

Steven Bollé is retail coach & designer en helpt ondernemers met het optimaliseren van hun fysieke locatie. Hij vertelde over hoe je beleving kan creëren en hoe je jouw zaak kan laten groeien. Zo werd onder andere ingegaan op het belang van een klantenbelofte, je gevel en/of etalage, communicatie, service elementen, ...

Oud kernoverleg

De Kern is het nieuw periodiek horeca- en handelaarsoverleg. Voorheen werd het horeca- en handelaarsoverleg afzonderlijk gehouden. Hieronder kan je de presentaties van beide overleggen raadplegen.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer