Factory of the Future

Sint-Niklaas is enige stad in België met drie ‘Factories of the Future’

Grote ondernemingen Industrie
Op 6 februari kreeg Niko Group uit Sint-Niklaas de titel ‘Factory of the Future’. De onderscheiding wordt toegekend door technologiefederatie Agoria. Na Newtec en Van Hoecke is Niko het derde bedrijf uit Sint-Niklaas dat deze erkenning krijgt. Dat maakt de Wase hoofdstad uniek in België.
Social media sharing

Jaarlijks reikt Agoria de titel ‘Factory of the Future’ uit aan bedrijven die volop inzetten op automatisering, robotisering en digitalisering en tegelijk ook tewerkstelling creëren. Tijdens de vijfde editie van de Factory of the Future Awards op woensdag 6 februari hebben tien bedrijven de titel gekregen, waaronder Niko Group.

Niko is een Belgisch familiebedrijf uit Sint-Niklaas met 700 werknemers en 11 Europese vestigingen. Niko, de Belgische marktleider in schakelmateriaal, stopcontacten en huisautomatisering ontwerpt electr(on)ische oplossingen die gebouwen beter laten werken voor iedereen die erin leeft en werkt. Door minder energie te verbruiken, lichtcomfort en veiligheid te verhogen en door alle toepassingen naadloos te laten samenwerken. Gebouwen met Niko zijn efficiënter, laten zich controleren vanop afstand en interageren binnen grotere ecosystemen.

Het stadsbestuur feliciteert Niko met deze waardevolle onderscheiding.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer