Nachtvergunning

Heb je een horecazaak in Sint-Niklaas en wil je langer openblijven dan het verplichte sluitingsuur? Dan moet je een nachtvergunning van de stad Sint-Niklaas kunnen voorleggen.

Inhoud

Als uitbater van een café, hotel of dancing, heb je een nachtvergunning nodig als je langer wil openblijven dan het verplichte sluitingsuur. Horecazaken moeten sluiten:

  • van 1u tot 6u tijdens weekdagen en
  • van 2u tot 6u in de nacht van zaterdag op zondag en aan de vooravond van feestdagen.

Als je altijd langer open blijft dan het verplichte sluitingsuur, dan vraag je een permanente nachtvergunning aan. Wil je een tijdelijke uitzondering op het sluitingsuur, dan vraag je een gelegenheidsnachtvergunning aan.

Aanvraag

Permanente nachtvergunning

Om een permanente nachtvergunning te bekomen log je in op het Ondernemersloket Sint-Niklaas en vul je het digitaal aanvraagformulier in. Pas als je beschikt over de permanente nachtvergunning, mag je jouw openingsuren uitbreiden.

Gelegenheidsnachtvergunning

Om een gelegenheidsnachtvergunning te bekomen vervolledig je het digitaal aanvraagformulier in.

Dien deze aanvraag in minimum 2 weken voor de activiteit. Een afwijking op het sluitingsuur omdat er tijdens de gewone uitbating nog volk aanwezig is, wordt niet aanvaard.

Opgelet: Organiseer je een evenement waarbij je ook toelating nodig hebt om af te wijken van de geluidsnorm? Dan moet je een evenementenaanvraag indienen en geen aparte gelegenheidsnachtvergunning. 

Interessant voor jou

Drankvergunning

Wil je alcoholische dranken schenken in je horecazaak? Dan moet je een drankvergunning van de stad Sint-Niklaas kunnen voorleggen. Bekijk zeker volgende pagina:

 

Evenementenaanvraag

Organiseer je een evenement waarbij je ook toelating nodig hebt om af te wijken van de geluidsnorm? Dan moet je een evenementenaanvraag indienen en geen aparte gelegenheidsnachtvergunning. Via de evenementenaanvraag worden beide elementen en eventueel bijkomende zaken in één beweging behandeld. Evenementaanvragen moeten minstens 2 maand op voorhand aangevraagd worden. Neem een kijkje op de volgende pagina:

 

 

Contact

Dienst Economie
Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas

Tel: +32 3 778 31 81
Mail: economie@sint-niklaas.be of horeca@sint-niklaas.be

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer