Nachtvergunning

Horecazaken moeten sluiten van 1 uur tot 6 uur tijdens weekdagen en van 2 tot 6 uur in de nacht van zaterdag op zondag en aan de vooravond van feestdagen. Wie later open wil blijven, moet een permanente afwijking op de nachtvergunning aanvragen. Ook als je eenmalig later open wil blijven, moet je een aanvraag indienen.

Permanente afwijking

Uitbaters van een horecazaak kunnen sinds 1 januari 2018 gratis een permanente afwijking op de nachtvergunning krijgen. Dat betekent dat ze geen verplicht sluitingsuur meer opgelegd krijgen. Ze verbinden er zich van hun kant toe een ‘charter op het sluitingsuur in horecazaken’ met de burgemeester te ondertekenen en na te leven. 

Je kan een permanente afwijking op de nachtvergunning  aanvragen door het ingevulde modelcharter mailen naar economie@sint-niklaas.be of afgeven aan balie wonen, bouwen en ondernemen op het 2de verdiep van het stadhuis, tijdens de openingsuren.

 

Uitzonderingen

Horecauitbaters die niet over een permanente afwijking op de nachtvergunning beschikken, kunnen voor een eenmalige activiteit bij de dienst economie een aanvraag indienen. Indien goedgekeurd, moet dit document tijdens het evenement aanwezig zijn. Het moet wel degelijk gaan om activiteiten. Een afwijking op het sluitingsuur omdat er tijdens de gewone uitbating nog volk aanwezig is, wordt niet aanvaard. Deze dient ten laatste 2 weken voor de activiteit aangevraagd te worden.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer