Drankvergunning

Wie een zaak heeft in Sint-Niklaas en alcoholische dranken wil schenken, moet een drankvergunning van de stad Sint-Niklaas kunnen voorleggen. Dit geldt zowel voor gegiste dranken (bier, wijn) als sterke dranken.

Aanvraag drankvergunning

Wil je alcoholische dranken schenken in je zaak, dan moet je beschikken over een drankvergunning afgeleverd door stad Sint-Niklaas. Er wordt hierbij geen onderscheid gemaakt tussen gegiste alcoholische dranken of gedistilleerde alcoholische dranken (sterke dranken).
Om een drankvergunning te bekomen vul het aanvraagformulier (helemaal onderaan deze pagina) in en bezorg het aan economie@sint-niklaas.be.
Doe dit minimum 30 dagen voor gewenste opening van je zaak!

Wanneer we jouw aanvraag ontvangen wordt er gekeken of er voldaan wordt aan de moraliteitsvoorwaarden (geen zedenfeiten of heling). Dit gebeurt aan de hand van een uittreksel uit het strafregister van de zaakvoerder(s)/uitbater(s).
Daarna wordt er een kort plaatsbezoek ingepland. Op basis van het plaatsbezoek wordt een hygiëneattest opgemaakt, dit is een integraal onderdeel van de drankvergunning.

Het uittreksel uit het strafregister, (bij sommigen ook gekend als moraliteitsattest) vraag je aan in de gemeente of stad waar je bent gedomicilieerd. Vermeld zeker dat het attest in functie van een drankvergunning is.
Inwoners van Sint-Niklaas kunnen dit attest opvragen bij de dienst bevolking of online via de link hieronder.

Indien je nog niet langskwam in het kader van een startersgesprek, kan het mogelijk zijn dat je hiervoor zal moeten langskomen.

 

Drankvergunning reizende drankgelegenheid

Schenk je alcohol maar gaat het bij jou niet om een vaste horecazaak, maar eerder een foodtruck of mobiel kraam?
Dan neem je best een kijkje op volgende pagina:

Handelaarsvergunning alcohol

Wil je niet enkel alcoholische dranken schenken voor consumptie ter plaatse, maar wens je ook alcoholische dranken te verkopen in het kader van takeaway-activiteiten, of algemene detailhandel?
Dan heb je hiervoor ook een 'handelaarsvergunning alcohol nodig'. Lees er hier alles over.

Het attest is gratis.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer