Drankvergunning

Wie sterke en gegiste dranken (bier, wijn) wil schenken, moet een drankvergunning van de stad Sint-Niklaas kunnen voorleggen.

Wil je alcoholische dranken verkopen in je zaak, dan moet je beschikken over een drankvergunning afgeleverd door stad Sint-Niklaas. Om deze vergunning te bekomen doe je een aanvraag bij de dienst economie via 03 778 31 80  of via economie@sint-niklaas.be. De drankvergunning wordt toegekend als je beschikt over een moraliteitsattest en een hygiëneattest.

Het moraliteitsattest vraag je aan in de gemeente of stad waar je bent gedomicilieerd. Inwoners van Sint-Niklaas kunnen dit attest opvragen bij de dienst bevolking of online. Vermeld zeker dat attest in functie van een drankvergunning is. Meer info over het bekomen van een moraliteitsattest vind je hier.

Het hygiëneattest wordt opgesteld door de dienst economie wanneer je een drankvergunning aanvraagt. Je zal hiervoor moeten langskomen en er zal een plaatsbezoek ingepland worden. Je dient hiervoor ook in orde te zijn met je brandveiligheid. Neem contact op met de dienst economie via 03 778 31 80  of via economie@sint-niklaas.be.

 

Het attest is gratis.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer