Drankvergunning

Wie een zaak heeft in Sint-Niklaas en alcoholische dranken wil verkopen of schenken, moet een drankvergunning van de stad Sint-Niklaas kunnen voorleggen. Dit geldt zowel voor gegiste dranken (bier, wijn) als sterke dranken.

Wil je alcoholische dranken verkopen in je zaak, dan moet je beschikken over een drankvergunning afgeleverd door stad Sint-Niklaas. Er wordt hierbij geen onderscheid gemaakt tussen gegiste alcoholische dranken of gedistilleerde alcoholische dranken (sterke dranken).
Om een drankvergunning te bekomen vul het aanvraagformulier (helemaal onderaan deze pagina) in en bezorg het aan economie@sint-niklaas.be. Doe dit minimum 30 dagen voor gewenste opening van je zaak!

De drankvergunning wordt toegekend als je beschikt over hygiëneattest en een uittreksel uit het strafregister van alle zaakvoerders van je onderneming.

Het hygiëneattest wordt opgesteld door de dienst economie wanneer je een drankvergunning aanvraagt. Je hoeft het niet apart aan te vragen want het wordt enkel afgeleverd in het kader van een drankvergunning. Voor het hygiëneattest wordt een kort plaatsbezoek ingepland.

Het uittreksel uit het strafregister, (bij sommigen ook gekend als moraliteitsattest) vraag je aan in de gemeente of stad waar je bent gedomicilieerd. Vermeld zeker dat het attest in functie van een drankvergunning is.
Inwoners van Sint-Niklaas kunnen dit attest opvragen bij de dienst bevolking of online. Meer info over het bekomen van het uittreksel uit het strafregister vind je hier.

Indien je nog niet langskwam in het kader van een startersgesprek, kan het mogelijk zijn dat je hiervoor zal moeten langskomen.

 

Aanvraagformulier drankvergunning

Het attest is gratis.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer