Drankvergunning reizende drankgelegenheid

Wie een reizende drankgelegenheid heeft (bv. foodtruck) en alcoholische dranken wil verkopen of schenken, moet een drankvergunning kunnen voorleggen. Dit geldt zowel voor gegiste dranken (bier, wijn) als sterke dranken.

Drankvergunning reizende drankgelegenheid

Alle reizende drankgelegenheden die alcoholische dranken schenken of verkopen, zoals foodtrucks, mobiele cocktailkramen etc., moeten een drankvergunning kunnen voorleggen. Deze drankvergunning moet worden opgevraagd bij en afgeleverd worden door de stad/gemeente waar de uitbater woont OF waar de maatschappelijke zetel van het vennootschap gevestigd is.

Sta je met je kraam in verschillende gemeentes, hoef je dus niet bij elke gemeente een toelating te verkrijgen. Je moet uiteraard wel steeds je drankvergunning kunnen voorleggen, ook al werd die door een andere gemeente uitgereikt.

Drankvergunning vaste drankgelegenheid

Ben je toch op zoek naar een drankvergunning voor een vaste drankgelegenheid (horecazaak)? 
Kijk dan hier voor meer info.

Handelaarsvergunning alcohol

Wil je niet enkel alcoholische dranken schenken voor consumptie ter plaatse, maar wens je ook alcoholische dranken te verkopen in het kader van takeaway-activiteiten, of algemene detailhandel?
Dan heb je hiervoor ook een 'handelaarsvergunning alcohol nodig'. Lees er hier alles over.

Aanvraag

Om een drankvergunning te bekomen vul het aanvraagformulier (helemaal onderaan deze pagina) in en bezorg het aan economie@sint-niklaas.be.
Doe dit minimum 30 dagen voor gewenste opening van je zaak!

Bij het indienen van het aanvraagformulier zal je volgende documenten moeten toevoegen:
- kopie van de identiteitskaart van de uitbater
- kopie van de machtiging ambulante handel (leurkaart)
- uittreksel van het strafregister (model art. 596.1-8) van de zaakvoerder(s)

Wanneer we jouw aanvraag ontvangen wordt er gekeken of er voldaan wordt aan de moraliteitsvoorwaarden (geen zedenfeiten of heling). Dit gebeurt aan de hand van een uittreksel uit het strafregister van de zaakvoerder(s)/uitbater(s).

Het uittreksel uit het strafregister, (bij sommigen ook gekend als moraliteitsattest) vraag je aan in de gemeente of stad waar je bent gedomicilieerd. Vermeld zeker dat het attest in functie van een drankvergunning is.
Inwoners van Sint-Niklaas kunnen dit attest opvragen bij de dienst bevolking of online via de link hieronder.

Aanvraagformulier reizende drankgelegenheid

Bedrag

Het attest is gratis.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer