Hoe werkt het BAAS project?

BAAS inspireert, stimuleert en ondersteunt ondernemende jongeren en jong-volwassenen. BAAS creëert ruimte voor jonge ondernemers om van een droom of idee een eigen onderneming te maken. Geen project is te gek en geen sector te vreemd.


Met BAAS zijn we aanwezig in 3 verschillende steden in Vlaanderen: Antwerpen, Leuven en Sint-Niklaas. We geven er jouw idee graag mee vorm en zorgen zo samen voor de uitwerking van jouw persoonlijke droom tot een échte onderneming!

In al deze steden is BAAS op dezelfde manier opgebouwd: community building, opleidingssessies en coaching. De methodologie, de bouwstenen en de kwaliteit van de opleidingssessies zijn er dus exact hetzelfde.

Community building

14 weken lang bouwen we aan een lokale community rond ondernemerschap. On- en offline talks, screenings en events geven inzicht in de uiteenlopende aspecten die bij het runnen van je eigen zaak komen kijken. Ervaren rot of newbie in de scene? Zolang jij nieuwsgierig bent zorgen wij voor voldoende inspiratie!

Is jouw honger naar het ondernemerschap geprikkeld geraakt? Aan het einde van deze 14 weken kan je je inschrijven op het kick-off event voor de BAAS opleidingssessies!

Opleidingssessies

De BAAS opleidingssessies vormen het hart van ieder BAAS traject. Hier leer je van echte ervaringsdeskundigen en experts in hun vakgebied de kneepjes van het ondernemerschapsvak kennen.

We bieden 16 verschillende sessies aan die gegeven worden in 4 parallelle groepen: ‘geen idee’, ‘pril idee’, ‘pre-starter’ en ‘starter’. In functie van jouw informatiebehoeften kan je je op de BAAS kick-off inschrijven in 1 van deze 4 groepen. Jij engageert je om minstens 4 weken deel uit te maken van een groep like-minded ondernemers in spe, wij zorgen voor de rest!

2,5 maand lang dompelen we je binnen je groep onder in de ins & outs van het ondernemerschap. Hoe stel ik mijn idee helder voor aan potentiële investeerders? Welke juridische vorm is het meest geschikt voor mijn activiteiten? Of hoe begin ik in hemelsnaam aan een overzichtelijk financieel plan? Deze en vele andere vragen worden door onze bevlogen sprekers op jouw maat helder uit de doeken gedaan!

Aan het einde van de opleidingssessies vindt er een pitchmoment plaats waarop je je idee, gebruikmakend van de tips en tricks uit de sessies, voorstelt aan een onafhankelijke jury. Zij beoordelen de uitwerking en het potentieel van jouw persoonlijk plan. In het ene geval krijg je heel wat waardevolle feedback mee die jou op weg helpt bij de verdere uitwerking van jouw droom. In het andere geval word je als BAAS geselecteerd voor het coachingsstraject. Proficiat!

Coaching

20 geselecteerde BAAS’ers genieten in de daaropvolgende maanden van zowel individuele als collectieve coaching. Tijdens deze contacten wordt er dieper ingegaan op de concrete struikelblokken waar jij en de andere BAAS’ers mee worstelen. In functie van de jouw specifieke noden wordt aan het einde een persoonlijk ontwikkelingstraject uitgestippeld.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer