FAQ

BAAS inspireert, stimuleert en ondersteunt ondernemende jongeren en jong-volwassenen. BAAS creëert ruimte voor jonge ondernemers om van een droom of idee een eigen onderneming te maken. Geen project is te gek en geen sector te vreemd.


Voor wie is BAAS?

BAAS is er voor jongeren van 18 t/m 30 jaar met goesting om te ondernemen. Of je nu een pril idee hebt of zojuist bent gestart als ondernemer, BAAS biedt jou de nodige ondersteuning, expertise en het netwerk om verder te groeien.

Wat zijn de BAAS sessies?

Elk jaar organiseert BAAS een reeks sessies in de categorieën GEEN-IDEE, PRIL-IDEE, PRE-STARTER EN STARTERS. Elke reeks bestaat uit 4 sessies over uiteenlopende onderwerpen. Tijdens deze sessie kom je in contact met uiteenlopende experten en andere jonge ondernemers, waarmee je samen kunnen groeien.

Hoe kan ik deelnemen aan het BAAS traject?

Volg ons via Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de inschrijvingsmomenten.

Vanaf oktober organiseren we netwerkevents in het BAAS-BURO te Sint-Niklaas. Ontdek het programma van onze BAAS-LABO’S rond ondernemen binnenkort hier en via onze socials.

  • 7 oktober 2021: BAAS borrel met infosessie
  • 21 oktober 2021: LABO ondernemen #1
  • 18 november 2021: LABO ondernemen #2
  • 25 november 2021: LABO ondernemen #3

De echte opleiding en coachingssessies starten voorjaar 2022. Meer info rond inschrijven voor het traject volgt later.  Kom in de tussentijd gerust naar één van de BAAS LABO's voor meer info over traject

Hoe word ik BAAS?

Je kunt BAAS worden door deel te nemen aan de BAAS sessies en vervolgens je idee te pitchen voor onze jury. Elk jaar selecteren we een 20-tal jongeren die we na de sessies zullen begeleiden. Die selectie maken we op basis van jouw motivatie, pitch en of je een goede match bent met BAAS.

Ik ben niet geselecteerd als BAAS, wat nu?

Geen zorgen, we laten je zeker niet zitten! Samen bekijken we waar je nood aan hebt en we zorgen dat je bij een van onze partner terecht kunt om verder te werken aan jouw idee.

Waar zit BAAS?

In Sint-Niklaas kan je terecht in het BAAS-BURO in het  Het Binnenwerk. Daar gaan ook alle sessies door.

Het Binnenwerk bestaat uit ateliers voor creatieve ondernemers, start-ups, kunstenaars, ontwerpers, ...
Vroeger was Het Binnenwerk een fabriekspand. Grote ramen, hoge plafonds, brede deuren; een gebouw om in te werken.
Het industriële karakter bleef behouden. De ruimtes vulden ze met warme mensen en straffe ideeën.

Wat kost het?

Helemaal niks, nada, noppes! BAAS is er voor iedereen en daardoor zijn er geen kosten verbonden aan de sessie en de begeleiding die BAAS aanbiedt.

Ik val buiten de leeftijds categorie van 18 t.e.m. 30 jaar, wat nu?

Geen zorgen, stuur een mailtje naar silke@baasbaas.be en we bekijken hoe we je verder kunnen helpen!

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer