Mocyclette
Jo De Niel van Mocyclette

Wij selecteren hoogwaardige fietsonderdelen van afgedankte vlootfietsen

Industrie KMO
Mo-Clean is een maatwerkbedrijf uit Sint-Niklaas dat actief is in schoonmaak en fietsmobiliteit. De fietswerkplaats van Mo-Clean is Mocyclette.
Social media sharing

In hun vestigingen in Lokeren, Eksaarde en Zele bieden ze fietsonderhoud en -herstellingen aan.  Mocyclette bouwt en verkoopt ook circulaire fietsen. Ze nemen het voortouw door de CO²-uitstoot in de volledige levenscyclus van fietsen aanzienlijk te verminderen. Op Velofollies 2023, dé fietsbeurs in Kortrijk, lanceerde Mocyclette de circulaire fiets die tot 60% uit hergebruikte onderdelen is gebouwd.

“Wij selecteren hoogwaardige fietsonderdelen van afgedankte vlootfietsen en hergebruiken die in de productie van nieuwe fietsen. Een stalen frame of een stuurpen slijten nauwelijks en zijn perfect  geschikt voor hergebruik. Onderdelen zoals de trapas, wielen, naafversnelling en ook het remsysteem zijn  nieuw, van de beste kwaliteit en gekozen voor de lange levensduur”, vertelt directeur Jo De Niel.

De e-bikes  van Mocyclette zijn uitgerust met de 100% repareerbare batterij van het Franse Gouach. Daarmee pioniert Mocyclette met de batterij van de toekomst, die langer meegaat en kosten verlaagt. Als sociale fietswerkplaats creëert Mocyclette lokale jobs voor mensen die elders moeilijk aan de slag kunnen. “We leiden hen op tot enthousiaste fietsherstellers en -monteurs, die secuur en trots hun werk doen en hun ervaring meenemen in hun verdere loopbaan.”

www.mo-cyclette.be
auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer