SBE | Jan Thomas en Koen Thomas
Jan Thomas van SBE

Sint-Niklaas heeft een uitmuntende ligging

Grote ondernemingen
Studie- en bouwkundig bureau SBE heeft kantoren in Sint-Niklaas, Namen, Rotterdam en Valencia. In eigen stad ontwierpen ze onder andere de fietsbrug over Vijfstraten. Ook in het buitenland staan ze bekend om hun expertise.
Social media sharing

Zoals zoveel grote ondernemersdromen, begon het verhaal van SBE op een zolderkamer. “Mijn vader Rik startte 35 jaar geleden op de zolder van ons huis in de Walburgstraat”, vertelt Jan Thomas, die samen met tweelingbroer Koen de algemene leiding heeft overgenomen. “Hij begon met één tekenaar en deed vooral uitvoerende studies voor staalbouwers en aannemers in de waterbouw. Door de jaren heen heeft SBE zich in verschillende disciplines verdiept. Van waterbouw en infrastructuur over elektromechanica en urbanisme.”

De fietsbrug is een ontbrekende schakel op de fietssnelweg (F4) die over het grondgebied van onze stad loopt, langsheen de spoorlijn Antwerpen-Gent, en waar ook onder meer het vernieuwde kruispunt Driekoningen deel van uitmaakt. De realisatie van de fietsbrug betekent een aanzienlijke verbetering van de verkeersveiligheid voor fietsers aan het moeilijke knooppunt Vijfstraten / Singel.

In 2000 landde SBE definitief in de Slachthuisstraat, vlakbij het station. “Die locatie is een geweldige troef voor onze medewerkers. Sint-Niklaas heeft over het algemeen een uitmuntende ligging. We zitten vlakbij de Port of Antwerp-Bruges én de North Sea Port in Gent”, legt Jan Thomas uit. “We hebben nooit overwogen om SBE uit Sint-Niklaas weg te halen. Daar zit het stadsbestuur ook wel voor iets tussen. Met Voka en Bepasin brengen ze gelijkgestemde ondernemers samen.”

Slachthuisstraat 71, Sint-Niklaas |  wwww.sbe-engineering.com
SBE | Ontwerp fietsbrug
auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer