Lingerie De Wael | Annick De Wael en Charlotte Maes
Charlotte Maes van Lingerie De Wael

Je eigen baas zijn en zien waarvoor je werkt, daarom wil ik ondernemen

Detailhandel
De rijke textielgeschiedenis van Sint-Niklaas van de 19de en 20ste eeuw is tot op vandaag nog steeds zichtbaar in onze stad. Lingerie De Wael is een gevestigde waarde die van een bescheiden textielzaak uitgegroeid is tot een bloeiend familiebedrijf.
Social media sharing

Al meer dan een eeuw is Lingerie De Wael aanwezig in Sint-Niklaas. In 1919 richtte Louis De Wael een bescheiden textielzaak op in de Kokkelbeekstraat. De tweede generatie verhuisde de zaak naar de Hofstraat, waar je tot op vandaag Lingerie De Wael kan terugvinden.

“Onze familie is al jaar en dag gevestigd in Sint-Niklaas. Het is echt onze thuishaven”, vertelt Annick De Wael, zaakvoerster Lingerie De Wael, “Bij de oprichting in 1919 was Sint-Niklaas dé stad voor textiel en breigoed. Het was toen voor mijn overgrootvader Louis evident om in zijn eigen stad te ondernemen. Ook voor mij is dit nog steeds een logische en bewuste keuze.”

"Het is voor ons een logische en bewuste keuze om in onze eigen stad te ondernemen"

Sinds november 2023 is Charlotte Maes mee in de zaak gestapt. Zo staan nu de vierde en vijfde generatie, moeder en dochter, samen aan het roer. “Ik ben letterlijk opgegroeid tussen de onderbroeken en bh’s”, lacht Charlotte, “Al van jongs af aan was ik in de winkel te vinden. Vanaf mijn 16 deed ik er ook al vakantie- en weekendwerk. Lingerie De Wael is echt mijn tweede thuis.”

Na haar opleiding Communicatie aan de Arteveldehogeschool koos Charlotte vrij snel om mee in het familiebedrijf te stappen. “Omdat ik altijd al in de winkel aanwezig was, was het voor mij een logische stap om zelfstandige te worden”, vertelt Charlotte. “Als onderneemster ben je constant bezig, maar dat is ook net het leuke eraan! Je eigen baas zijn en zien waarvoor je werkt, daarom onderneem ik. Mijn creativiteit kan volledig tot uiting komen in onze zaak. Ik moet ook toegeven dat ondernemen me ook altijd met de paplepel meegegeven is”, lacht Charlotte.

Lingerie De Wael | Annick De Wael en Charlotte Maes
"Als onderneemster ben je constant bezig, maar dat is ook net het leuke eraan"

Ook Annick is trots dat haar dochter mee in Lingerie De Wael stapt. “Het is fijn om te zien dat onze zaak van generatie op generatie door wordt gegeven”, zegt Annick, “Charlotte heeft een passie voor communicatie en houdt zich bezig met onze online en offline zichtbaarheid. We merken dat online aanwezig zijn nodig is én werkt.”

Offline zichtbaarheid vertaalt zich ook in de uitstraling van een winkelpand. Lingerie De Wael heeft doorheen de jaren al verschillende transformaties ondergaan. In maart 2024 is de volledig gerenoveerde winkel heropend. “We zijn trots op onze rijke geschiedenis, maar we kijken ook vooruit. We merken dat onze klanten meer beleving verwachten in de zaak. Met onze gerenoveerde winkel willen we hier een antwoord op bieden”, licht Annick toe.

Lingerie De Wael | Annick De Wael en Charlotte Maes
"We zijn trots op onze rijke geschiedenis, maar we kijken ook vooruit"

Wie Lingerie De Wael vandaag binnenstapt zal merken dat de winkel opmerkelijk groter geworden is. Daarnaast is er gekozen voor zachte kleuren en materialen met een moderne toets. “Door de ruimtes te vergroten en zachte kleuren te gebruiken, willen we meer rust creëren. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten in alle comfort kunnen shoppen”, legt Charlotte uit, “We blijven investeren in onze winkel én in Sint-Niklaas omdat we geloven in onze stad. Sint-Niklaas barst van het potentieel en ik als jonge onderneemster wil daar gebruik van maken. We dromen ervan om de grootste lingeriewinkel van het Waasland te worden. We’ll keep you posted!”

Hofstraat 37, 9100 Sint-Niklaas | www.dewaellingerie.be
auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer