Alinco | Karine De Bie en Peter Depraetere
Karine De Bie van Alinco

Investeren is vooruitkijken

Grote ondernemingen Industrie
28 jaar geleden namen Peter Depraetere en Karine De Bie metaalconstructeur Alinco over, toen gevestigd in Industriepark-West 59. De laatste 25 jaar waren ze gevestigd in Temse. Maar nu keert Alinco terug naar zijn roots en dat op amper honderd meter van hun originele vestiging!
Social media sharing

“Investeren is vooruitkijken. Daarom investeren we in een hoop nieuwe machines en technologieën. Onze automatisch plaatmagazijn met 765 stockagelocaties en gekoppelde lasersnijmachines zijn uiteraard dé blikvanger”, aldus Peter en Karine.

Het automatisch stockeren en snijden reduceert het heftruckverkeer substantieel. Daarnaast is het manueel werk beperkt tot het eenmalig insteken van een ton materiaal enerzijds en het uitsorteren en klaarmaken voor verzending anderzijds. Dit zorgt ervoor dat Alinco op een kleinere oppervlakte hetzelfde werk kan verrichten. De intrek in hun nieuwe gebouw van meer dan 10.000 m² betekent hierdoor geen verdubbeling, maar een verdrievoudiging van hun productiecapaciteit.

“We hebben voor een behoorlijke verbreding van onze, toch al vrij ruime, technische mogelijkheden gekozen. Zo is onze plaatverwerking van vier naar zes meter gegaan, zijn onze plooimogelijkheden uitgebreid en zijn er ruimere afwerkingsmogelijkheden”, vertelt Peter trots.

Inox plaatverwerking gaat zeer breed. Gaande van toelevering van halffabricaten, vaak naar sectorgenoten en machinebouwers, tot volledig afgewerkte projecten van A tot Z. Een zeer specifieke niche voor Alinco is de ondersteuning en uitvoering van projecten voor de farmaceutische sector. “De farmaceutische sector heeft vaak zeer specifieke noden. De volgende jaren gaan we ons hier verder op focussen. Er is nog veel werk aan de winkel”, vertelt Karine al lachende.

Industriepark-West 53, Sint-Niklaas | www.alinco.be
auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer