3 Little Stories | Ghizlan Afasi
Ghizlan Afasi van 3 Little Stories

BAAS LOKAL geeft je de ruimte om je concept kleinschalig en veilig te testen.

Detailhandel Starten
Op 3 jaar tijd is 3 Little Stories uitgegroeid van een bijberoep tot een vaste winkel in de Stationsstraat. Ghizlan Afasi steekt bloed, zweet en tranen in het waarmaken van haar ondernemersdroom.
Social media sharing

In 2020 was Ghizlan gestart met het ontwerpen van geboortekaartjes in bijberoep. Al snel kriebelde het om iets voor haarzelf uit te bouwen. “Als kind was ik altijd maar aan het verkopen. Ik was toen al zeer commercieel ingesteld volgens mijn mama”, lacht Ghizlan, “Een winkel openen was eigenlijk een heel logische keuze. Ik ben communicatief, presenteer graag en ben graag creatief bezig.”

Maar een eigen zaak opstarten gaat niet van vandaag op morgen. Na anderhalf jaar gaf Ghizlan haar job als accountmanager in de reclamesector op. Ze ging deeltijds werken bij Valet in Nieuwkerken in combinatie met grafisch ontwerper zijn én het opstellen van haar business en financieel plan voor 3 Little Stories. “Toen alles bijna rond was, werd het gebouw waar ik mijn winkel ging starten verkocht. Dat was echt een donderslag bij heldere hemel. De hoop was even weg. Al mijn werk van dat jaar ging naar mijn gevoel ‘gewoon in de vuilbak’”, legt Ghizlan uit.

"BAAS LOKAL is een goede manier om te zien of je aanbod goed zit."

Na een lange zoektocht kwam 3 Little Stories terecht als pop-up winkel bij Pêche in de Nieuwstraat en enkele maanden later in BAAS LOKAL. “Ik heb een heel goede ervaring met BAAS LOKAL. Het heeft mij laten zien welke soort kledij en merken scoren en welke niet”, vertelt Ghizlan, “Het is een goede manier om te zien of je aanbod goed zit. Mist er iets, moet er iets herbekeken worden? Ik heb mijn aanbod toen ook aangepast naar kinderkleding tot 8 jaar.”

3 Little Stories | Ghizlan Afasi
“Ik heb kei hard moeten vechten om dit te bereiken, maar ik doe het met zoveel goesting en passie.”

“BAAS LOKAL geeft je de ruimte om je concept kleinschalig en veilig te testen. Ik heb ook leren inschatten hoeveel ik moet verkopen om minstens uit de kosten te geraken.” In deze periode kwam Ghizlan in contact met de eigenaar van haar huidige pand. Toen is alles in een stroomversnelling geraakt. “Ik kan het vandaag eigenlijk nog altijd niet geloven. Waar ik 3 jaar voor gewerkt en over gedroomd heb, is er gewoon! Ik heb kei hard moeten vechten om dit te bereiken, maar ik doe het met zoveel goesting en passie”, vertelt Ghizlan.

Gezellig, toegankelijk, hip, eerlijk en oprecht. Daar draait het om bij 3 Little Stories. Dit wordt ook weerspiegeld in de inrichting van de winkel waar Ghizlan veel tijd in gestoken heeft. “Het inrichten van de winkel heb ik gecombineerd met mijn drie-vijfde job. We hebben dus heel veel ’s avonds en in het weekend gewerkt”, legt Ghizlan uit, “Ik ben echt blij met het resultaat. Jonge (aanstaande) ouders kunnen hier echt even tot rust komen.” Ervaar de warme en gezellige sfeer bij 3 Little Stories. Spring binnen voor hippe kledij tot 8 jaar, originele cadeaus, speelgoed en (geboorte)kaartjes.

"Ik woon nu op slechts 5 minuten van mijn winkel. Fantastisch toch!"

Ghizlan is geboren en getogen in Sint-Niklaas. “Dit is gewoon mijn thuis. Ik vond dat Sint-Niklaas een leuke baby en kids boetiek miste. Daarnaast wil ik ook mijn schouders zetten onder een leuke winkelstraat. Ik wil mee helpen om de Stationsstraat meer leven te geven”, zegt Ghizlan vastberaden, “Bovendien, ik woon nu op slechts 5 minuten van mijn winkel. Fantastisch toch!”

Stationsstraat 32, 9100 Sint-Niklaas | www.3littlestories.be
3 Little Stories | Ghizlan Afasi
Ben jij al je eigen BAAS? Of droom je ervan om er een te worden? Dan is het BAAS traject zéker iets voor jou!
auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer