Vrijstelling gemeentebelasting voor starters

Wil je een zaak starten of wil je een nieuwe vestiging openen in Sint-Niklaas? Dan geeft stad Sint-Niklaas een vrijstelling van de AGB.

Inhoud

De gemeenteraad is bevoegd om de gemeentelijke opcentiemen en de aanvullende belasting te bepalen, zolang deze niet in strijd is met de begrenzing van hun bevoegdheid. De stad gebruikt deze jaarlijkse inkomsten voor onder meer het voorzien van gemeentelijke diensten en het onderhouden van gemeentelijke infrastructuren.

Er zijn enkele vrijstellingen van kracht op de algemene gemeentelijke bedrijfsbelasting (AGB). Concreet zijn nieuwe bedrijfsvestigingen vrijgesteld gedurende 3 jaar vanaf 1 januari volgend op de aanvang van de exploitatie.

Bekijk ook zeker deze pagina i.v.m. de AGB:

Aanvraag

Om een vrijstelling op de algemene gemeentelijke bedrijfsbelasting te bekomen, moet je geen aanvraag indienen. De vrijstelling gebeurt automatisch.

In het eerste jaar volgend op het einde van de vrijstelling ontvang je een aangifteformulier. Dit aanvraagformulier dient behoorlijk ingevuld en ondertekend te zijn voor het einde van de vervaldatum. Ontvang je geen aangifteformulier? Dan ben je ertoe gehouden om, uiterlijk op 31 december van het aanslagjaar, de noodzakelijke gegevens voor de aanslag aan het stadsbestuur door te geven.

Interessant voor jou

Steun voor startende ondernemers

De stad draagt ondernemerschap en kernversterking hoog in het vaandel. Daarom willen we ondernemers een duwtje in de rug geven. Ontdek meer op volgende pagina:

 

Starten met …

Een zaak opstarten doe je niet van vandaag op morgen. Vind op de volgende pagina’s de belangrijkste punten die in orde moeten zijn voor je kan starten met je zaak:

Contact

Dienst Belastingen
Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas

Tel: +32 3 778 31 60
Mail: gemeentebelastingen@sint-niklaas.be

Indien je nog niet langskwam in het kader van een startersgesprek bij dienst Economie, kan het mogelijk zijn dat je hiervoor zal moeten langskomen.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer