Belasting op het verspreiden van drukwerk

Wil je flyers of ander drukwerk verspreiden om je zaak te promoten? Dan betaal je een gemeentebelasting op de verspreiding van niet-geadresseerd reclamedrukwerk.

Inhoud

Binnen het grondgebied stad Sint-Niklaas is er een gemeentebelasting op de verspreiding van niet-geadresseerd reclamedrukwerk en daarmee gelijkgestelde producten.

De belasting is verschuldigd op het moment van verspreiding. De verspreiding van hetzelfde reclamedrukwerk of gelijkgesteld product gespreid over een tijdsverloop wordt als één verspreiding beschouwd.

Terminologie

Reclamedrukwerk Elke publicatie die ertoe strekt bekendheid te geven aan commerciële activiteiten, handelszaken, merknamen en andere elementen en die erop gericht is potentiële klanten ertoe te bewegen gebruik te maken van de diensten en/of producten van de adverteerder.
Gelijkgestelde producten De stalen of reclamedragers van gelijk welke aard die aanzetten tot gebruik van het aangeprezen product of de aangeboden dienst.
Niet-geadresseerd Collectieve adresaanduiding per straat of gedeeltelijke adresvermelding wordt beschouwd als niet-geadresseerd.
Verspreiding Het bedelen in brievenbussen evenals het ter beschikking stellen van niet-geadresseerde reclamedrukwerken of gelijkgestelde producten op het openbaar domein, zoals onder meer door aanbod in een display.

Tarief

De belasting bedraagt voor reclamedrukwerk of een gelijkgesteld product:

Gewicht drukwerk € per verspreid exemplaar
van 0 gram tot en met 10 gram Gratis
van 10 gram tot en met 20 gram € 0,0138
van 20 gram tot en met 50 gram € 0,0165
van 50 gram tot en met 100 gram € 0,0193
vanaf 100 gram € 0,0248

De minimumbelasting bedraagt in elke gewichtscategorie (met uitsluiting van de categorie ‘van 0 gr t.e.m. 10 gr) € 55- per verspreiding.

Bekijk ook zeker grondig het reglement.

Interessant voor jou

Stoepborden

Wil je een stoepbord plaatsen op het openbaar domein? Dan moet je een toelating aanvragen. Bekijk zeker volgende pagina:

 

Uitstallen koopwaar

Wil je een jouw koopwaar extra in de kijker zetten op het openbaar domein? Dan moet je een toelating aanvragen. Bekijk zeker volgende pagina:

Contact

Dienst Belastingen
Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas

Tel: +32 3 778 31 60
Mail:
gemeentebelastingen@sint-niklaas.be

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer