Zes maanden winkelen in alle comfort

9 april 2019
Detailhandel
Comfort
Begin oktober '18 werden in Stationsstraat 11 tal van bezoekersfaciliteiten geopend. Sindsdien winkelen bezoekers in alle comfort. Na 6 maanden horen we vooral positieve klanken en reacties. De stad heeft ondertussen beslist het pand aan te kopen om de faciliteiten te blijven aanbieden.
Social media sharing

Sinds oktober is het faciliteitenpand in Stationsstraat 11 geopend. Bezoekers kunnen hier van maandag tot en met zaterdag tussen 10u en 18u gratis naar het toilet gaan, baby’s of andersvalide personen verzorgen, baby’s voeden, flesjes opwarmen, lockers gebruikers of een buggy of rolstoel huren.

Recente tellingen tonen dat het pand per maand door een 900-tal bezoekers gebruikt wordt. Het gaat om een 35 à 40-tal gebruikers per dag. Van de 900 bezoekers maakt de helft gebruik van het toilet.

De verzorgingstafel voor baby’s wordt vaak gebruikt door jonge ouders. Ook de borstvoedingsruimte wordt wekelijks meermaals gebruikt. Naar het opwarmen van flesjes blijkt minder vraag te zijn. Het gratis verhuur van rolstoelen en buggy’s is nog beperkt. De tevredenheid ervan is echter groot.

De drukke momenten blijken donderdagvoormiddag en zaterdagen, gevolgd door de weekdagen tussen 12u30 en 15u30.

Per maand zijn er een 80-tal transacties via de Cubee Lockers. Via deze lockers kan je pakjes ontvangen en verzenden of kan je je tassen/jassen tijdelijk gratis opbergen tijdens het winkelen.

Heel wat mensen vinden hun weg naar Stationsstraat 11 om een antwoord te krijgen op hun vragen ivm de Oh-kaart. De mensen die het pand bemannen helpen hen met de glimlach verder op weg. 

Met dit initiatief probeert centrummanagement het winkelen zo aangenaam mogelijk te maken en proberen we de overlast in de horecazaken te beperken. Hiermee is Sint-Niklaas uniek in Vlaanderen. Al verschillende steden en gemeenten kwamen een kijkje nemen om een gelijkaardig initiatief op te zetten in hun gemeente.  

Vorige week beslist de stad om de benedenverdieping van het pand aan te kopen, met de bedoeling om de bezoekersfaciliteiten structureel te kunnen blijven aanbieden.  Centrummanagement blijft de personeelskost voor bemanning en het onderhoud van het pand op zich nemen.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer