Werken Grote Markt | Nutswerken starten na de zomer

6 juli 2022
Detailhandel Economie Horeca
Grote Markt
Social media sharing

Voorbereidende nutswerken

Op maandag 12 september starten de voorbereidende nutswerken aan de Grote Markt en omliggende straten. Tijden deze werken maakt de aannemer van de nutsbedrijven een smalle sleuf in het voetpad rond de Grote Markt, voor de gevels van de huizen. Verschillende nutsvoorzieningen, waaronder elektriciteit, water, gas, Proximus en Telenet, worden vernieuwd. 

Het project wordt in verschillende zones ingedeeld. Elke zone wordt in een aparte fase aangepakt. Zo blijft de overlast in tijd beperkt voor omwonenden, handelaars en horeca.   

De voorbereidende nutswerken staan gepland van 12 september tot en met eind maart 2023 (onder voorbehoud van slechte weersomstandigheden). De precieze timing en de betrokken zones per fase zullen eind augustus gecommuniceerd worden.  

Uw woning of handelszaak blijft maximaal bereikbaar en de horecaterrassen zullen deze zomer geen hinder ondervinden van werken.   

Meer informatie over het project vindt u op:

 

Maandag 12 september | Locatie: Grote Markt | Voorbereidende nutswerken

Ontbijtsessie Grote Markt

Eind maart vond een interactieve werkgroep plaats rond de vernieuwingen van de Grote Markt. Samen met een twintigtal ondernemers hebben we enkele ideeën en voorstellen genoteerd om de werkzaamheden zo goed mogelijk te overbruggen. Hiermee zijn we aan de slag gegaan! Benieuwd naar het resultaat?

Volg de ontbijtsessie

Op vrijdag 19 augustus, van 8u00 tot 9u30 organiseert de stad een ontbijtsessie voor ondernemers. Tijdens deze infosessie kom je meer te weten over de flankerende maatregelen op vlak van mobiliteit, economie en communicatie en over de fasering van de nutswerken vanaf half september 2022.

Interesse?

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de flankerende maatregelen en de aankomende nutswerken? Schrijf je dan tegen maandag 15 augustus in via de link hieronder. Wij zorgen alvast voor een lekker ontbijt in zaal The View (boven Wima Bowling, Grote Markt 25).

Inschrijvingen afgesloten

 
Vrijdag 19 augustus | Locatie: Wima Bowling - The View | Ontbijtsessie Grote Markt
auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer