Ondernemend | Lancering Reynaert Pralines

17 augustus 2022
Detailhandel
Reynaert Pralines
Chocolade en kunst smelten samen. Chocolatiers pakken uit met nieuwe Reynaert Pralines in een unieke geschenkverpakking met werk van street artist Dzia en auteur Ilyo Hansen.
Social media sharing

De stadschocolatiers Wim Vyverman en Nick Wauters pakken uit met een bijzondere nieuwigheid: de Reynaert Pralines. Die wordt samen met de populaire Ballon Pralines in een nieuwe geschenkverpakking gepresenteerd, met tekeningen van de befaamde street art-kunstenaar Dzia én een smakelijk stukje treffende proza van auteur Ilyo Hansen.

"Life is like a box of chocolates, you never know what you're going to get."

In de bekroonde film ziet Forrest Gump in een doos chocolaatjes een metafoor voor het leven. In het nieuwste doosje met chocolaatjes van de Sint-Niklase chocolatiers Wim Vyverman en Nick Wauters weet je echter metéén wat je krijgt: pure, authentieke en ambachtelijke topproducten.

Tien jaar geleden lanceerden de twee chocolatiers samen al de Ballon Praline in vijf verschillende smaken. De bekende Sint-Niklase illustrator Karl Meersman tekende het ontwerp van de verpakking. Vandaag stellen ze met veel trots hun nieuwste chocolade telg voor: de Reynaert Praline. Die komt in twee smaken: een melkchocolade praline met peperkoekvulling en een pure variant met nougatcrème. Pralines met tegelijk traditionele én verrassende smaken, net zoals het verhaal van Reynaert de vos. En ook de timing zit goed, want in 2023 beleeft Sint-Niklaas een heus Reynaertjaar, met een hele reeks toeristische initiatieven en evenementen in de Wase hoofdstad.

Reynaert Pralines
Reynaert Pralines

Uniek geschenkdoosje

De Reynaert Pralines worden gepresenteerd in een fraaie geschenkdoos, samen met de Ballon Pralines. In het nieuwe doosje zitten in totaal 36 pralines: 20 Ballon Pralines en 16 Reynaert Pralines. De befaamde street art-kunstenaar Dzia leverde de tekeningen voor op het doosje. In zijn kenmerkende stijl schetste hij Reynaert de vos, die opkijkt naar enkele luchtballons. De doosjes zijn ook gesigneerd door Dzia. En in het doosje bevindt zich nog een treffend stukje proza van auteur Ilyo Hansen, met een knipoog naar het wereldberoemde epos.

Het idee

Wauters en Vyverman werken al jarenlang regelmatig samen, vooral uit liefde voor hun stad. Het idee voor deze Reynaert Praline dook plotseling op, tijdens een wandeling in de coronaperiode. "We zagen alle street art in het straatbeeld en op het kunstenfestival NAFT in onze stad. Dat was voor ons heel inspirerend, zo ging de bal aan het rollen. We hebben er twee jaar hard aan gewerkt. We willen topwerk afleveren, waarbij alles juist zit. Het hele plaatje moest kloppen, daarom hadden we ook een topwerk nodig voor het doosje. Het is een mooie samenwerking geworden, een perfecte match tussen kunst, cultuur, literatuur en gastronomie.", vertellen de chocolatiers, die de naam en het concept ook lieten beschermen als merknaam.

 

Chocolatier Wauters | Chocolade-atelier Vyverman | Dzia | Ilyo Hansen
auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer