Onafhankelijke studie- en bouwkundig bureau SBE organiseert Student Challenge

31 januari 2022
Mobiliteit
Onafhankelijk studie- en bouwkundig bureau SBE organiseert Student Callenge
Voor de tweede keer organiseert onafhankelijk studie- en bouwkundig bureau SBE een Student Challenge. Dit keer is het uitdagend en complex bouwkundig project het uittekenen van een fietsbrug in het hartje van onze stad.
Social media sharing

Fietsbrug

Vlakbij het station in Sint-Niklaas, meer bepaald naast de spoorwegbrug boven Vijfstraten, zal stad Sint-Niklaas in samenwerking met provincie Oost-Vlaanderen een fietsbrug installeren. De realisatie van de fietsbrug betekent een aanzienlijke verbetering van de verkeersveiligheid voor fietsers aan het moeilijke knooppunt Vijfstraten/Singel. Fietsers zullen veiliger en sneller de fietssnelweg (F4) langs de spoorlijn Antwerpen-Gent bereiken.

SBE Student Challenge

De voorbije jaren heeft de fietsbrug op de ontwerptafel gelegen bij het onafhankelijk studie- en bouwkundig bureau SBE. Het onderwerp voor de tweede Student Challenge moesten ze niet ver zoeken. De wedstrijd richt zich op studenten uit het hoger onderwijs, bij voorkeur een groep bestaande uit een mix van studenten uit verschillende richtingen. Zelf een ontwerp uitwerken bestaande uit een nieuwe brug met aanloophelling en alles wat ermee te maken heeft, dat is de Challenge die ze tegen 1 mei moeten volbrengen.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer