Iedereen mee | Omstaandertrainingen

8 juni 2023
Economie
Iedereen mee | Omstaandertraining
Maak het verschil en reageer als actieve omstaander op racisme, discriminatie of intimidatie.
Social media sharing

Op de bus, in de supermarkt, in jouw zaak, tijdens het sporten of tijdens het uitgaan: iedereen is wel eens getuige van intimidatie, racisme, discriminatie, seksueel grensoverschrijdend gedrag of zelfs agressie. Het kan best moeilijk zijn om te reageren, niet alleen als slachtoffer, maar ook als getuige. Je wil wel reageren, maar iets houdt je tegen of je weet niet altijd hoe. Daarom organiseert de stad omstaanderstrainingen voor inwoners, verenigingen en ondernemers. Als actieve omstaander maak je een verschil: je steunt de persoon die het mikpunt is en je geeft de boodschap dat racisme, discriminatie en intimidatie niet worden aanvaard.

We organiseren twee omstaanderstrainingen voor ondernemers. Want ook als ondernemer kan je ook getuige zijn van racisme, discriminatie of intimidatie in contacten met klanten of tussen collega’s.

Wanneer: Locatie:

Inschrijven:

Woensdag 7 juni, van 13.30u tot 16.30u OF donderdag 8 juni, van 14u tot 15.30u Welzijnshuis, Abingdonstraat 99, 9100 Sint-Niklaas
Deze vorming is gratis, hier inschrijven

Programma:

 • Woensdag 7 juni - Focus op racisme
  In deze training gaan we op zoek naar persoonlijke, effectieve en bevrijdende manieren om met racistische situaties om te gaan, als omstaander, getuige of mikpunt van racisme. We verwerven inzicht in de achtergronden van racistisch gedrag en leren gepast te reageren op racistisch gedrag. Deze vorming wordt gegeven door Orbit vzw.
 • Donderdag 8 juni - Brede focus

  Alle vormen van ongepast gedrag komen hier aan bod. Het Agentschap Integratie en Inburgering geeft deze vorming. In deze training:

  •  Leer je wat het omstaanderseffect is en wat het moeilijk maakt om als omstaander te reageren op ongewenst gedrag.

  • Leer je een aantal strategieën inzetten om veilig en effectief te reageren op ongewenst gedrag.

  • Staan we stil bij de verschillende afwegingen die er kunnen zijn om al dan niet tussen te komen.

Passen deze datum niet? Check onze webpagina: www.sint-niklaas.be/iedereenmee

 

Woensdag 7 en donderdag 8 juni | Locatie: Welzijnshuis, Abingdonstraat 99 | Hier inschrijven
auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer