Digitalisering | Terrasvergunning online opvolgen, da's zeker!

29 juli 2022
Horeca Starten
Terrasvergunning online aanvragen, da's zeker!
De stad Sint-Niklaas wil haar dienstverlening steeds verbeteren, ook online. Met het project ‘Digitaal ondernemersloket Sint-Niklaas’ zet de stad verder in op een digitale dienstverlening voor ondernemers.
Social media sharing

Met dit ondernemersloket streven we naar een online dienstverlening op maat voor jou als ondernemer. Eén plaats, online, waar jij jouw aanvragen en dossiers kan indienen, opvolgen, wijzigen en raadplegen.

De terrasvergunning als opvolger

Het digitaal Ondernemersloket Sint-Niklaas is sinds eind april 2022 live. Het eerste product dat jij als ondernemer via dit digitaal loket kon aanvragen en opvolgen was de drankvergunning. In de afgelopen maanden werden er al diverse drankvergunningen aangevraagd.

Vanaf 1 augustus kan je ook een terrasvergunning snel en gebruiksvriendelijk aanvragen en opvolgen via het ondernemersloket. Deze eerste vergunningen zijn belangrijke stappen in het groter digitaliseringsverhaal. Stelselmatig zullen hier steeds meer vergunningen en premies bijkomen. Zo staan onder andere de nachtvergunning en renovatiepremie als volgende op het programma. We houden jullie op de hoogte.

 

Het Ondernemersloket Sint-Niklaas is een project dat tot stand komt met de steun van:
Project met steun van VLAIO, EFRO, EU en Provincie Oost-Vlaanderen

De digitalisering gaat verder

Dit hele digitaliseringsverhaal is in een stroomversnelling gekomen door de ondersteuning vanuit EFRO. Een EFRO-project vereist namelijk een innovatieve en vooruitstrevende aanpak. Maar zoals bij elk project komt er ook een einde aan de ondersteuning van EFRO. Vanuit stad Sint-Niklaas zijn wij zeer dankbaar voor de kansen en opportuniteiten die EFRO binnen dit project geboden heeft.

Het is niet omdat het project afgerond is, dat wij vanuit stad Sint-Niklaas gaan stoppen met de digitalisering. Niets is minder waar! Via de subsidieprogramma 'Gemeente zonder Gemeentehuis' en in samenwerking met Mechelen, Kortrijk en V-ICT-OR (de Vlaamse ICT-organisatie), blijven wij de weg van digitale transformatie verder zetten.

 

Dit project werd mogelijk gemaakt dankzij subsidiëring door Gemeente zonder Gemeentehuis 
Project met steun van GzG, Vlaamse Veerkracht en NextGenerationEU
auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer