Avond van de Economie | Zij vallen in de prijzen

20 oktober 2023
Economie Starten
Avond van de Economie | Winnaars: Stuer-Egghe, Eco & Zo en Matrix-Events
Op donderdag 19 oktober vond voor het tiende jaar op rij de Avond van de Economie plaats. De stad Sint-Niklaas heeft drie nieuwe ondernemersprijzen uitgereikt. Hiermee bekronen we Sint-Niklase ondernemers die toekomstgericht, gedurfd en innovatief aan de slag gaan.
Social media sharing

Belofte van het jaar: Juul Goovaerts van Matrix-Events

Juul Goovaerts van Matrix-Events blijft normaal eerder achter de schermen, maar nu treedt hij toch even in de schijnwerpers. De 22-jarige Juul maakte van zijn hobby zijn beroep door een ambitieuze stap als jonge ondernemer. Met Matrix-Events focust hij zich op het aanbieden van podiumtechnieken voor middelgrote evenementen. En Juul deelt zijn passie ook met jongeren. In heel wat technische scholen in het Waasland geeft hij workshops podiumtechnieken en ondernemen.

Het was voor de jury geen gemakkelijke keuze. Ook de andere twee genomineerden Resound van Aaron Thierens en De Wieuw van Nikki De Wieuw en Yannick Houtmeyers hadden veel potentieel om Belofte van het jaar te worden. Voor de jury was de Sint-Niklase verankering van Matrix-Events de doorslaggevende factor.

Hemelaerstraat 21, Sint-Niklaas | www.matrix-events.be
Belofte van het jaar | Juul Goovaerts van Matrix-Events

Impactmaker van het jaar: Pieter De Keyser van Eco & Zo

Bij Eco & Zo, dat gespecialiseerd is in ecologisch verbouwen, zit maatschappelijk verantwoord ondernemen in het DNA. Alle architecten, onderaannemers, klanten en zelfbouwers van Eco & Zo zijn zich bewust van de noodzaak van duurzaam (ver)bouwen. Via workshops, lezingen en interne opleidingen zorgt Pieter De Keyser ervoor dat die duurzame filosofie ingebed zit. Bij Eco & Zo werken ze zoveel mogelijk met biogebaseerde materialen en recuperatiebouwmaterialen. Binnen het pionierswerk dat ze verrichten gaan ze verder dan de geldende richtlijnen.

Als kleine speler heeft Eco & Zo de prijs weggekaapt voor twee grote gevestigde waarden in Sint-Niklaas. De twee andere genomineerden Van Hoecke van Peter Van Hoecke en Den Azalee van Peter Maris grijpen net naast de prijs Want iedereen kan een impact creëren, hoe groot of kleinschalig ook.

Knaptandstraat 103, Sint-Niklaas | www.eco-en-zo.be
Impactmaker van het jaar | Pieter De Keyser van Eco & Zo

Innovatie van het jaar: Familie Stuer-Egghe van Stuer-Egghe

Stuer-Egghe is Europees marktleider in botsabsorbeerders en verkeerssignalisatie. Het bedrijf is actief in een 25-tal landen, van Noorwegen tot Dubai en Nieuw-Zeeland, maar blijft als wereldspeler sterk verankerd in Sint-Niklaas. Met hun botsabsorberende kussens redden ze overal mensenlevens.

Recent heeft Stuer-Egghe als eerste een botskussen vervaardigd dat voldoet aan de nieuwe en strenge Europese normen. Om dit te ontwikkelen, hebben ze hun productieproces helemaal aangepast en sterk geïnvesteerd in personeel en geautomatiseerde machines. Hierdoor kan Stuer-Egghe zijn horizon nog verder verruimen, onder meer naar de Verenigde Staten.

De jury waardeerde ook het multidisciplinair concept van Het Landhuis van Elke De Mayer, Eva Van Osselaer en Michel Maes en het inspirerend sociaal aspect naar seizoensarbeid van het hardfruitbedrijf Govaert van Dirk Govaert en Elke Van Kerckhove.

Industriepark-Noord 17a, Sint-Niklaas | www.stuer-egghe.be
Innovatie van het jaar | Kamiel, Chantal en Stefan Stuer van Stuer-Egghe
auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer