Evelyne Van Bogaert en Joke De Lille verhuisden Pand 42 van de Ankerstraat naar de Stationsstraat.
Evelyne Van Bogaert

Sinds onze verhuis naar de Stationsstraat zien we het cliënteel verdriedubbelen.

Detailhandel
Het ondernemersduo achter Pand 42, een winkel voor baby’s én hun mama’s, verhuisde hun winkel afgelopen zomer van de Ankerstraat naar de Stationsstraat. En daar hebben ze nog geen seconde spijt van.
Social media sharing

De trolleys voor een trip richting Parijs staan klaar. De vrouwen achter Pand 42 trekken naar Playtime, een gigantische beurs voor babyspullen. En daar konden ze tot voor kort alleen maar van dromen. “We hadden gewoon nooit het budget of de afzetmarkt om een bezoek aan zo’n gerenommeerde beurs te laten renderen”, vertellen Evelyne (34) en Joke (36) vanuit hun nieuwe winkel in de Stationsstraat, vlak naast Tiffanys. “In de Ankerstraat zaten we te versuikeren. We konden toen makkelijk tijd maken voor een casual vijfgangendiner. We hebben getrokken en gesleurd, maar moesten toch toegeven dat té weinig mensen hun weg vonden naar de Ankerstraat. Ook al ligt die op amper 500m van de Grote Markt. In theorie hadden we ook daar een aanbod dat alleen maar kon aanslaan, maar dat deed het uiteindelijk nooit echt.”

Ploeteren

Na vier jaar ploeteren stonden ze op een kruispunt. Ofwel keerden ze terug naar hun job als leerkracht ofwel gaven ze gas bij en tilden ze hun winkel uit het slop. Ze kozen voor dat laatste. “Een stap waar heel wat denkwerk aan vooraf is gegaan. Aangezien we zelf kleine kinderen hebben die elke dag eten op tafel willen zien staan, konden we niet ruig doen en halsoverkop iets nieuw beginnen”, lacht Evelyne. “Maar ons hart ligt in de winkel. Daarom hebben we die keuze zo veel mogelijk onderbouwd en zijn we uiteindelijk toch verhuisd.” Gevolg? Een verdriedubbeling van het klantenbestand. “Een cijfer waar we nooit van hadden durven dromen”, zegt Joke. “We hebben hier veel meer passage. En dat is duizend keer beter dan overleven van alleen gerichte klanten.”

Winkelinterieur Pand 42

Vier jaar lang hadden we ’s middags tijd voor een langgerekt vijfgangendiner. Nu vinden we amper ruimte voor een snelle hap”, grappen Evelyne Van Bogaert en Joke De Lille enthousiast. Wat vier jaar geleden begon als een tijdelijk verlengstuk van twee webwinkels blijkt vandaag – dankzij een geslaagde verhuis – een echt succesverhaal.

Vangnet

Om de vernieuwde winkel alle kansen te geven, gaf het duo hun bestaande jobs helemaal op. Allebei waren ze vastbenoemd in het onderwijs. “Het vangnet is er dus wel, mocht het alsnog misgaan. Maar onze terugkeer zou er één met hangende pootjes zijn. We hopen en zijn er stilletjes van overtuigd dat we nu goed vertrokken zijn. Ook onze onderlinge band is er door versterkt. We werken nu intenser samen. En die synergie werkt nog altijd perfect. Alles is in de plooi gevallen. We hebben hier meer plaats, zichtbaarheid én onze persoonlijke aanpak blijft gewoon dezelfde. We weten welke klanten een straffe koffie of een mild kopje thee willen!”

Belgisch boven

Met de komst van Pand 42 telt de Stationsstraat vier kinderwinkels. “Maar toch snijdt niemand in elkaars vel. Het segment naaispullen smeten we de deur uit, om alleen de focus te leggen op babyspullen en items voor de mama’s. We vinden het belangrijk dat we weten waar onze spullen vandaan komen. We zetten graag in op Belgische merken zoals Mundo Melocotón, Moon Monsters, Cîme of Six Hugs & Rock ‘n Roll. Qua prijszetting zitten we niet in het hoogste segment. Een badhanddoek voor 10 euro ga je hier niet vinden, maar voor dat bedrag ben je wel weg met een leuke kleinigheid voor een kinderfeestje. Heel clichématig, maar wel accuraat: voor ieder wat wils!”

Denk je er over om jouw zaak te verhuizen naar de stadskern? Stad Sint-Niklaas voorziet interessante verhuispremies tot 5.000 EUR!

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer