Lara in haar zero waste-winkel in de Stationsstraat
Lara Mora

Muesli en granola, allebei laag in suiker, behoren tot mijn grootste succesproducten

Detailhandel Starten
Alle grote wereldsteden steden hebben hun zero waste-winkels, en nu vind je er ook eentje in het Waasland: niet ver van de Grote Markt, net naast theewinkel Biochi in de Stationsstraat 10. Vergelijk het met de kruidenier van vroeger, maar dan eentje waar je voor afvalarm en verpakkingsvrij gaat!
Social media sharing

Het vroegere koetshuis, met gestripte bakstenen gewelven en witgekalkte muren, is nu een milieuvriendelijke shop. Je kan er noten, zaden, pasta, rijst en een overvloed aan kruiden kopen. Maar ook verse biologische groenten en fruit liggen er op jou te wachten. "De bedoeling is dat de klant zelf eigen potjes meebrengt om de producten in mee te nemen. Het gewicht van deze potjes trek ik nadien af van het totale gewicht", vertelt Lara.  "Ik heb geen tientallen soorten rijst zoals in de supermarkt, maar ik koop wel in bulk aan. Ik heb één goeie basmati rijst, één risotto en één zilvervlies. Stuk voor stuk biologisch gekweekte producten." Ook wie zin heeft in een fris wijntje, zit hier goed. "Ik werk samen met Les Verres Bavards uit Schoonaarde voor de wijnen. Eerlijk in prijs-kwaliteit."

Verse biologische groenten en fruit bij Lara Mora
Traditionele kruidenierswaren, maar dan zonder verpakking

Laag in suiker

Heb je genoeg van al te gesuikerde producten uit de supermarkt? Lara wijst de weg! "Muesli en granola, allebei laag in suiker, behoren tot mijn grootste succesproducten. Ik ben grote fan van gezonde voeding en het doet me plezier als ik zie dat mijn klanten, die ook die mindset hebben, dit adresje hebben gevonden", lacht ze. "Een mix van jong en oud shopt hier lokaal en milieubewust."

Geitenwollensok?

Je kan hier trouwens niet alleen voeding inslaan, maar ook je ecologische poets- en wasmiddelen kopen. Of haar dat een geitenwollensok-imago oplevert? "Niks van aan! Initiatieven zoals deze zijn de toekomst om zo veel mogelijk onnodig plastiek en andere verpakkingen te vermijden."

PS: Nog niet goed voorbereid? Een papieren zakje of glazen potje kan je hier ook ter plekke uit de nood helpen. 

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer