Yana Geysen startte wijnbar Pur Sentiment
Yana Geysen

De Sint-Niklazenaar is niet zo makkelijk te bereiken, maar trouw eens ie je gevonden heeft!

Starten Horeca
De 23-jarige Yana Geysen erfde de liefde voor de ideale druif van haar grootvader. Samen stellen ze eigen wijnen samen in een boomgaard in Duras. Het resultaat zijn biodynamische wijnen die op kleinschalige wijze geassembleerd worden, en die je kan proeven bij Pur Sentiment in de Verdurmenstraat.
Social media sharing

Hangende vetplantjes, rieten stoelen met faux fur schapenvacht en warme, goudkleurige details: het statige herenhuis waarin Pur Sentiment is ondergebracht, ademt buiten én binnen de luxueuze sfeer die je van een van een wijnbar verwacht. Een klein jaar geleden besloot Aalstenaar Yana Geysen in Sint-Niklaas haar passie voor smaken uit te bouwen. "Waarom Sint-Niklaas? Een vraag die ik al vaak gekregen heb", lacht Yana. "Mijn grootmoeder en vader zijn van hier afkomstig dus er is wel wat achtergrond. En voorlopig heb ik er alleszins geen spijt van. De Sint-Niklazenaar is niet zo makkelijk te bereiken, maar trouw eens ie je gevonden heeft!"

Gezellig genieten van een glaasje wijn op het terras van Pur Sentiment

Wijngaard in Duras

Yana werkt in een groepspraktijk van osteopaten, maar haar liefde voor wijn, geërfd van haar grootvader, doet haar een smaakvol nevenpad bewandelen. "Mijn grootvader is in 1966 als oenoloog (wijnbouwer) afgestudeerd in Reims, waarna hij een eigen wijngroothandel startte in België. Ondertussen is hij al een tijdje met pensioen, maar de wijnmicrobe heeft hem nooit echt losgelaten", vertelt Yana haar familieverhaal. "Hij bleef zoeken naar 'découvertes', kwalitatieve wijnen voor een betaalbare prijs, meestal van beginnende wijnboeren. Zo ontdekte hij zes jaar geleden ook het wijndomein 'Les Hauts de Riquets' in Duras. Mijn grootvader heeft er zich, samen met een paar vrienden, voor een deeltje ingekocht. Sindsdien assembleren we er zelf onze wijnen, die ik hier in de zaak aanbied. Het zijn allemaal biodynamische wijnen, wat betekent dat we onder meer rekening houden met de stand van de maan voor de oogst van de druif. Zo krijgen we een nog beter eindproduct."

Tapas erbij

Pur Sentiment mikt op hoog kwalitatieve producten. Zowel de tapas - van heerlijke chutney tot de iconische Ibericoham - als de wijnen zijn van onberispelijke kwaliteit. Van een heerlijk, fris wit wijntje tot een 100% merlot rode wijn met volle smaak: iedereen vindt hier zijn meug. 

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer