Elke De Mayer
Elke De Mayer

De Grote Markt zal niet alleen de grootste, maar meteen ook de mooiste markt van het land worden

Economie
Elke De Mayer is 35 jaar en zaakvoerdster van het PR-bureau Wavemakers. Ze nemen in 2021 hun intrek in Het Landhuis op de Grote Markt
Social media sharing

"Ik vind het geweldig om de verhalen van mensen en bedrijven te vertellen. Dat is de basis. En dat doe ik met Wavemakers nu al acht jaar. Onze klanten zijn inspirerende mensen en ondernemingen die een bijzonder boeiend parcours afleggen. Het is onze taak om hen te steunen bij het vertellen van hun verhaal. Wij prikkelen journalisten om die verhalen redactioneel te brengen en we werken ook met influencers, die ambassadeurs zijn voor die merken op sociale media."

 

"Ikzelf heb snel mijn weg gevonden, na mijn studies PR- en Communicatiemanagement. Ik liep stage bij een groot PR-bureau in Brussel en ben daar vijf jaar gebleven. Ik ben één van de weinigen die exact doen waarvoor ze hebben gestudeerd. (lacht) Na die vijf jaar had ik het in de vingers om een PR-campagne op te zetten. Maar het interesseerde me ook om zelf een bedrijf op te starten. Ik heb het eerst een paar jaar alleen gedaan, maar om te groeien, heb je een team nodig. Dat is weer een hele andere stap. Het is niet omdat je goed bent in je job dat je ook een goeie werkgever bent. Telkens die nieuwe uitdagingen aangaan, vind ik zo boeiend. En samenwerken met mensen is voor mij geweldig verrijkend, het geeft me veel energie. In oktober komt er nog iemand bij en dan bestaat ons team al uit zes mensen."

 

"Een volgende stap is Het Landhuis op de Grote Markt, waar we in het najaar van 2021 onze intrek zullen nemen. Nu hebben we een kantoor in Hamme en daar kunnen we niet verder groeien. Ik vind dat je als ondernemer niet op je eigen eiland kunt zitten. In je eigen bubbel ga je het niet halen. Je moet deel uitmaken van een netwerk, waarin je elkaar kan versterken. Het Landhuis doe ik samen met Michel Maes van vastgoedmakelaar Huyzen, die de sector op zijn duimpje kent, en Eva Van Osselaer van brunchbar Soep&Zoet. Ook zij heeft nood aan ruimte om te groeien, maar ze is evenzeer fantastisch in het creëren van een community. We hebben elkaar gevonden om samen dat historisch pand een nieuwe toekomst te geven. Bedoeling is dat eensgezinde ondernemers kunnen aansluiten en dat we een plek creëren waar we samenwerken en duurzamer gaan werken, onder meer door het veel beter benutten van ruimtes en het delen van kennis. Enthousiasme werkt aanstekelijk, daar ben ik echt van overtuigd. En ik drink graag goeie koffie. Ook daarom is het fijn om Eva dichtbij te hebben!" (lacht)

 

"'Make.Things.Move', is onze slogan. En zo wil ik het ook, dat dingen vooruitgaan, zelfs in dit moeilijke jaar. Deze periode dwingt je om creatief te zijn, om oplossingen te bedenken. Veel ondernemers hebben twee keer zo hard gewerkt, voor de helft minder misschien. Maar ik geloof dat we in deze coronatijden extra hard bouwen aan langetermijnrelaties. Ook dat is vooruitgaan. En ik vind dat deze stad intussen ook grote stappen voorwaarts zet. Kijk alleen al naar de plannen voor de Grote Markt. Het zal niet alleen de grootste, maar meteen ook de mooiste markt van het land worden. Om daar onze thuisbasis te kunnen inrichten, daar ben ik echt blij om. Dat wordt ook voor ons ongetwijfeld een inspirerende locatie."

 

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer