Gok- en kansspelen

Heb je een horecazaak in Sint-Niklaas en wil je een gok- en kansspelen plaatsen? Dan moet je een vergunning van de Kansspelcommissie kunnen voorleggen.

Inhoud

Gok- en kansspelen kunnen gebeuren in kansspelinrichtingen. Dit zijn de gebouwen of plaatsen waar één of meerdere kansspelen worden uitgebaat.

Er zijn vier soorten reële kansspelinrichtingen waar u een gokje kan wagen:

  • kansspelinrichtingen klasse I - casino’s;
  • kansspelinrichtingen klasse II - speelautomatenhallen;
  • kansspelinrichtingen klasse III - cafés;
  • kansspelinrichtingen klasse IV - wedkantoren.

Voor het aanbieden van kansspelen in een drankgelegenheid (kansspelinrichting klasse III) heb je een vergunning C nodig. Deze vergunning moet je aanvragen bij de kansspelcommissie.

Voorwaarden

Om een vergunning C te bekomen is een advies (niet bindend) van de burgemeester nodig.

Er is een beperking tot de plaatsing van maximaal twee automatische kansspelen en twee automatische kansspelen met verminderde inzet  in kansspelinrichtingen klasse III. De toegelaten automatische kansspelen zijn Bingo en One ball. Voor de spelen met verminderde inzet wordt er gewerkt aan een limitatieve lijst van toegelaten spelen.

Een speler moet minstens 18 jaar zijn om op een kansspeltoestel te mogen spelen. Bij de aanvang van een spel is de speler verplicht zijn elektronische identiteitskaart in het toestel te plaatsen, waardoor spelers jonger dan 18 jaar automatisch worden geweigerd. De uitbater blijft wel verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat geen minderjarigen op dit kansspel spelen.

Tarief

Een éénmalige bijdrage moet binnen de vooropgestelde termijn worden betaald. Het bedrag hiervan wordt jaarlijkse bepaald in een KB. De éénmalige bijdrage geldt voor de volledige duur van de vergunning C.

 

Aanvraag

Om een vergunning C te bekomen vervolledig je het aanvraagformulier (onderaan deze pagina) en bezorg je dit aan de Kansspelcommissie. De aanvraag wordt vervolledigd met volgende documenten:

  • een advies van de Burgemeester waaruit blijkt dat aan alle wettelijke voorwaarden is voldaan wat de exploitatie van de drankgelegenheid betreft;
  • de gegevens van de onderneming en de vestigingseenheid in de Kruispuntbank;
  • een advies van de Federale Overheidsdienst Financiën en de gewestelijke belastingadministratie waaruit blijkt dat aan alle vaststaande en onbetwiste belastingschulden is voldaan (niet ouder dan 3 maanden) - attesten opvragen via:
  • een kopie van de statuten van de vennootschap als de aanvrager een rechtspersoon is;
  • een origineel uittreksel uit het strafregister dat betrekking heeft op de afgelopen 3 jaren (enkel als de aanvrager een buitenlander is).

 

De vergunning C kan ook online aangevraagd worden via volgend digitaal aanvraagformulier:

 

Meer info vind je op de website van de kansspelcommissie:

Interessant voor jou

Drankvergunning

Wil je alcoholische dranken schenken in je horecazaak? Dan moet je een drankvergunning van de stad Sint-Niklaas kunnen voorleggen. Bekijk zeker volgende pagina:

 

Handelaarsvergunning alcohol

Wil je alcoholische dranken verkopen in het kader van take-away activiteiten of algemene detailhandel? Dan heb je hiervoor een handelaarsvergunning alcohol nodig. Neem een kijkje op de volgende pagina:

Contact

Kansspelcommissie
Kantersteen 47
1000 Brussel

Tel: +32 2 504 00 40
Mail: info@gamingcommission.be

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer