Gevelreclame

Gevelreclame zorgt ervoor dat klanten jouw zaak weten te vinden en is daarom voor veel zaken een essentieel element. Je mag echter niet zomaar alles aan of op je gevel hangen, dus informeer je vooraf goed zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Gevelreclame

Indien je op de gevel van jouw handelspand gevelreclame wenst aan te brengen, moet je dit vooraf aanvragen. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om raambestickering of aanbrengen van losse letters of volledige panelen.

Je mailt hiervoor naar de dienst vergunnen met onderstaande informatie:

  • Drie kleurenfoto's van de betreffende gevel
  • Een inplantingsplan, waaruit het adres en ligging van het pand duidelijk blijkt
  • Een schets, inclusief afmetingen van de huidige gevel, al dan niet met bestaande gevelreclame op
  • Een schets, inclusief afmetingen, kleur- en materiaalbeschrijving van de gewenste gevelreclame
  • Info of je gevelverlichting of verlichte reclame wenst of niet.

Voor sommige types gevelreclame zal er een omgevingsvergunning aangevraagd moeten worden, voor andere zal een vrijstelling van de vergunningsplicht gelden. Het uiteindelijk al dan niet toestaan van gevelreclame hangt af van het formaat, de gevelbreedte, de ligging, de kleur, de verlichting, etc.

 

Beschermd gebouw - onroerend erfgoed

Indien je een zaak wenst uit te baten in een beschermd gebouw (onroerend erfgoed), gelden er specifieke regels voor gevelreclame. Neem hiervoor contact op met Monumentenzorg via mail of telefonisch op 03 778 33 39.

Bij twijfel kan je via deze link nagaan of je (gehuurd) pand al dan niet behoort tot het onroerend erfgoed van Sint-Niklaas.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer