Gelegenheidsterrassen

Heb je een horecazaak in Sint-Niklaas en wil je tijdens grote evenementen een gelegenheidsterras plaatsen? Dan moet je hiervoor een toelating aanvragen.

Inhoud

Bij grote evenementen op de Grote Markt kan er gebruik gemaakt worden van gelegenheidsterrassen voor terraszones gelegen op de:

  • Grote Markt;
  • Parkstraat;
  • Houtbriel;
  • Sint-Nicolaasplein.

Het betreft evenementen waarbij een grote volkstoeloop verwacht wordt en waarbij de Grote Markt verkeersvrij gemaakt wordt. Gelegenheidsterrassen kunnen aangevraagd worden voor volgende evenementen in 2023:

Buitengewoon zondag 14 mei
Terrasjesdagen vrijdag 23 juni t.e.m. zondag 25 juni
Wielerwedstrijd zondag 9 juli
Vredefeesten vrijdag 1 september t.e.m. zondag 3 september

Aanvraag

Om een gelegenheidsterras aan te vragen, vervolledig je het digitaal aanvraagformulier. Hou er rekening mee dat je voor elk evenement apart een aanvraag moet indienen. Dienst Evenementen kijkt na of de terrasuitbreiding op een veilige manier mogelijk is, zonder dat er conflicten ontstaan met de opstelling van het evenement zelf.

Dien deze aanvraag in minimum 3 weken voor de start van het evenement.

Pas als je beschikt over een toelating mag je jouw gelegenheidsterras opstellen. De opbouw en afbraak van de gelegenheidsterrassen gaan steeds gepaard met het begin en einde van het evenement. Reken op minimum 2 weken vooraleer je toelating ontvangt.

Opgelet: voor het evenement vindt er een veiligheidsrondgang plaats met de politie, dienst evenementen en noodplanning. Hierbij worden ook de gelegenheidsterrassen gecontroleerd. Worden de doorgegeven afmetingen niet gerespecteerd? Dan wordt de aanvraag alsnog geweigerd en zal de standaardterraszone gerespecteerd moeten worden.

Interessant voor jou

Terrasvergunning

Ben je niet op zoek naar een tijdelijke toelating voor een gelegenheidsterras, maar wil je een permanent terras voor je horecazaak? Bekijk dan zeker volgende pagina:

 

Tijdelijke terrasuitbreiding

Naast de standaard terrassen waarvoor een ‘gewone’ terrasvergunning nodig is, wordt er soms ook de mogelijkheid gegeven om je terraszone tijdelijk uit te breiden. Zo werden er als coronasteunmaatregel tijdelijke terrasuitbreidingen mogelijk gemaakt. Lees zeker alle info op volgende pagina:

Contact

Dienst Evenementen
Grote Markt 45
9100 Sint-Niklaas

Tel: +32 3 778 34 80
Mail: evenementen@sint-niklaas.be

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer