FAVV

Wanneer je drank en/of eten serveert in je zaak, moet je jouw zaak verplicht registreren bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

Drank en/of eten serveren

Wanneer je drank en/of eten serveert, dan moet je dit aangeven bij het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Deze registratie is verplicht voor alle zaken die drank en/of eten serveren, zoals horeca, maar ook voor alle andere actoren in de voedselketen, gaande van bakkers tot crèches.
Je moet de aanvraag minimum 30 dagen voor je opent indienen.

Het aanvraagformulier vind je op de website van het FAVV, onder 'Erkenningen, toelatingen en registratie'.

Van het FAVV ontvang je dan een toelating of een registratie. Bied je alleen kamers met ontbijt aan of verkoop je alleen dranken en/of voorverpakte levensmiddelen met een houdbaarheid van ten minste drie maanden bij kamertemperatuur, dan ontvang je een registratie. Alle andere horecazaken ontvangen een toelating. Zowel de registraties als de toelatingen moeten in horecazaken uitgehangen worden op een van buiten zichtbare plaats.
 

Alcohol

Serveer je alcoholische dranken? 
Zorg dan zeker dat je beschikt over een drankvergunning!

Voor al je vragen kan je terecht bij:

FAVV
Gaston Crommenlaant 6/1000
9000 Gent

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer