Terrasjesdagen 2021: neem deel aan de winkelbraderij

De Terrasjesdagen zullen dit jaar hun naam eer aandoen. We gaan voor een feestelijk weekend op vrijdag 25, zaterdag 26 & zondag 27 juni 2021.
In de Stationsstraat creëren we een gezellige winkelbraderij, afgewisseld met de gezellige terrassen van horecazaken in de straat.
De Nieuwstraat wordt tijdens de Terrasjesdagen een echte terrassenstraat.

Schrijf in voor de winkelbraderij

Ondernemers uit het focusgebied en leden van het Centrummanagement kunnen kosteloos deelnemen aan de winkelbraderij. Wij voorzien voor jou een mooi ogende braderijtafel & parasol.
Opgelet: wie zich engageert om deel te nemen aan de winkelbraderij, verwachten we om zowel zaterdag 26/6 als zondag 27/6 actief deel te nemen aan de braderij. D.w.z: personeel voorzien om het braderijkraam te bemannen + koopwaar en/of een belevenis aanbieden in het braderijkraam.

Concreet:

  • Winkelbraderij in de Stationsstraat op zaterdag 26 juni (10u-18u) en zondag 27 juni (14u-18u).
  • Ondernemers uit de Stationsstraat kunnen een braderijkraam bestellen en dit voor hun eigen winkelpand opzetten. Het kraam is open langs de voor en achterkant dus je etalage blijft zichtbaar.
  • Ondernemers uit het focusgebied excl. Stationsstraat (Regentiestraat, Dr. Verdurmenstraat, Ankerstraat t.e.m. nr 53, Houtbriel, Parkstraat, Nieuwstraat,..) kunnen dit weekend ook een plek innemen in de Stationsstraat aan de gevel van enkele leegstaande panden.
  • Ondernemers buiten het focusgebied kunnen kosteloos deelnemen aan de winkelbraderij als ze lid zijn van Centrummanagement. 
     
  • >> Vul dit formulier om je braderijkraam te bestellen. <<

De terrasjesdagen geven de aftrap van een heerlijke zomer in Sint-Niklaas. Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 juni bruist het stadscentrum van de gezelligheid én van de terrassen.
Geniet een heel weekend lang van leuke koopjes, culinaire verwennerij en sfeervolle muziek.

Winkelbraderij én koopzondag
De handelaars in de stadskern helpen je graag aan een nieuwe outfit, zodat je straalt voor de aankomende zomer. Ben je op zoek naar leuke sandaaltjes, een zomerse jurk of een nieuwe zonnebril? Laat je verrassen door het aanbod in de  stadskern. Op zaterdag 26 juni (10u-18u) en zondag 27 juni (14u-18u) wordt de Stationsstraat omgetoverd door een sfeervolle winkelbraderij met bijzondere aanbiedingen. Scoor jij alvast een eerste soldenkoopje?
 

Straattheaterfestival
Geniet op zaterdag en zondag van een artistieke familiewandeling langs bekende en minder bekende plaatsen in de stadskern. Beeldende kunstenaars, straattheaterartiesten en circusartiesten zorgen voor verwondering én en nieuwe blik op de stad. Wie weet word jij zelf omgedoopt tot straatartiest tijdens toffe doe-opdrachten. Het festival volgt de geldende corona-maatregelen. Inschrijven kan via www.ontdeksintniklaas.be
 

Kubb tornooi
Van vrijdag 25 tot zondag 27 juni wordt een deel van de Grote Markt omgetoverd tot een grote Kubb locatie. Op vrijdag nemen leerkrachten uit Sint-Niklaas het tegen elkaar op in een toernooi van het gekende buitenspel met houten blokken. Zaterdag is er opnieuw een tornooi, dit keer voor alle geïnteresseerden, en zondag kan er vrij gespeeld worden.
 

Op ontdekkingstocht door de stad
Op zondag 26 juni zwaaien de deuren van tal van bezienswaardigheden in de stadskern open. Musea en tentoonstellingen zijn op deze dag gratis toegankelijk en op verschillende plaatsen bezorgen boeiende vertellers je een woordje uitleg.  Haal je gratis wandelpakket af aan de infotent van de dienst Toerisme op het Stationsplein (10u-16u), en geniet van een boeiende tocht én een gratis consumptie nadien.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer