Partners in ondernemen

Deze organisaties helpen je om je zaak op te starten en om in orde te zijn met wetgeving en regels.

Ondernemersloketten

Om een zaak te starten moet je eerst en vooral beschikken over een ondernemingsnummer en een vestigingsnummer.  Dat kan je aanvragen via het ondernemersloket.

Op zoek naar een ondernemersloket in de buurt? Check dan snel even de links hieronder. Je kan opzoekingen doen per gemeente of per kantoor.

Naast het inschrijven van ondernemingen, bieden de loketten ook nog andere diensten aan (wijzigen van gegevens, toekennen van een beroepskaart, ...).

Via de links hieronder lees je meer over welke rol en taken de ondernemersloketten op zich nemen.

Unizo

UNIZO is de grootste ondernemersorganisatie van Vlaanderen en Brussel. UNIZO verdedigt de belangen van ondernemers, zelfstandigen en vrije beroepen. Daarnaast kan je ook bij hen terecht voor praktische info en nuttig advies. Bovendien ontwikkelt UNIZO voor zijn aangesloten ondernemers handige hulpmiddelen om nog efficiënter te ondernemen. Als lid kan je je zelfs laten bijstaan door een advocaat, bemiddelaar, sociaal bureau of huurconsulent aan gunsttarieven. 

Adres
UNIZO Bestuur Sint-Niklaas
Pastoor De Meerleerstraat 27
9100 Sint-Niklaas

Telefoon
+32 3 772 38 61

Interessant voor jou

Voka

Voka is een Vlaams netwerk van ondernemingen dat meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel vertegenwoordigt. Voka streeft naar een ondernemingsvriendelijk klimaat en verdedigt het algemeen belang van de ondernemingen. De organisatie doet dat op basis van drie pijlers:

  • Belangenbehartiging (bv. dossiers opvolgen, contacten onderhouden met overheden en politici)
  • Netwerking (bv. congressen, seminaries, recepties)
  • Dienstverlening (bv. opleidingen, handelsmissies, projecten, leden informeren, vragen beantwoorden)

Adres
Voka Sint-Niklaas
Kleine Laan 28
9100 Sint-Niklaas

Telefoon
+32 3 776 34 64

Interessant voor jou

Horeca Vlaanderen en Horeca Waasland

Horeca Vlaanderen is de sectororganisatie van en voor de horeca. Hun drie pijlers zijn belangenverdediging, ondersteuning en netwerking. Horeca Vlaanderen is actief zowel op Europees en nationaal als op Vlaams en lokaal niveau. Het paradepaardje is hun juridische kennis. Geen enkele belangenorganisatie kent de horecasector zo goed als Horeca Vlaanderen. Horeca Waasland is een regionale vertegenwoordiging van Horeca Vlaanderen.

Adres
Horeca Vlaanderen
Anspachlaan 111 bus 4
1000 Brussel

Telefoon
+32 2 213 40 10

FAVV

Het FAVV is het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen. Het heeft als doel te waken over de veiligheid van de voedselketen en de kwaliteit van het voedsel om de gezondheid van de consumenten, dieren en planten te beschermen. Als je een horecazaak uitbaat of wil uitbaten, kom je dus zeker met deze organisatie in contact.

Adres
Food Safety Center
Kruidtuinlaan 55
1000 Brussel

Telefoon
+32 2 211 82 11
+32 9 210 13 00

Sabam

Sabam is de Belgische Vereniging van Auteurs, Componisten en Uitgevers. Sabam documenteert de werken van haar auteurs om de auteursrechten te innen en ze aan de auteur uit te keren telkens als een werk van hun repertoire openbaar uitgevoerd of vertoond wordt. Om een werk aan te geven moet men aangesloten zijn. 

Adres
Sabam
Aarlenstraat 75-77
1040 Brussel

Telefoon
+32 2 286 82 11

VDAB

VDAB staat voor Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding. Het dienstenpakket van deze overheidsinstelling bestaat uit:

  • Arbeidsbemiddeling
  • Training en opleiding
  • Loopbaanbegeleiding

Je kan er kortom terecht voor vacatures, opleidingen, omscholingen...

Adres
VDAB Sint-Niklaas
Noordlaan 4
9100 Sint-Niklaas

Telefoon
+32 800 30 700
+32 3 760 16 50

Syntra

Syntra is een toonaangevende opleidingsorganisatie in de regio Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant die erkend is door de Vlaamse Overheid. Zowel particulieren, ondernemingen, overheidsbedrijven als openbare besturen kunnen bij Syntra terecht voor een kwalitatieve opleiding. De organisatie gebruikt de allernieuwste opleidingsvormen- en technieken zodat je de juiste kennis op de meest efficiënte manier verwerft. Getuigschriften en diploma's zijn bovendien officieel erkend door de Vlaamse Gemeenschap.

Adres
Campus Sint-Niklaas
Hogekouter 1
9100 Sint-Niklaas

Telefoon
+32 3 760 08 20

Interessant voor jou

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer