Energiecoaching KMO

Als ondernemer steekt u veel energie in uw zaak. Waarschijnlijke heeft u echter weinig tijd om het energieverbruik van uw onderneming op te volgen. Efficiënt omgaan met energie loont nochtans de moeite. De Stad Sint-Niklaas biedt aan ondernemers een energiecoachingstraject om minder en efficiënter energie te verbruiken.

Energiecoaching KMO

Energiecoaching zal het energieverbruik van uw zaak sterk doen dalen. Een professionele energiecoach komt ter plaatse en voert een energiescan uit van uw pand. Een aantal quickwins en opportuniteiten komen al snel aan bod. Deze maatregelen worden in een actieplan opgenomen volgens energiereductie en terugverdientijd. Met uw dalend energieverbruik realiseert u ook een daling van de CO2-uitstoot. Zo helpt u actie mee om van Sint-Niklaas een klimaatstad te maken. 

Waarom energiecoaching?

Na de scan volgt de coaching of opvolging van de maatregelen. U wordt begeleid bij de implementatie van de maatregelen: interpreteren van offertes, advies bij technische maatregelen,… Alle technieken komen aan bod: LED-verlichting, isolatie, verwarming, koeling, perslucht en hernieuwbare energie. Zo kan de energiebesparing structureel verankerd worden in uw zaak. Met andere woorden, na de energiecoaching blijft u energie besparen.

Is een investering van meer dan 2.000 EUR noodzakelijk na het doorlopen van het traject? Dan biedt de stad je een ondersteuning aan van 1.000 EUR (na het voorleggen van facturen).

Hoe vraag ik de energiecoaching aan voor mijn KMO?

Indien u van start wenst te gaan met het energiecoachingtraject kan u voor meer details en voorwaarden contact opnemen met duurzaamheid@sint-niklaas.be of 03 778 32 02.

Ondersteuning stad Sint-Niklaas

De stad Sint-Niklaas biedt u voor 195 euro dit professioneel coachingtraject aan van 1.950 euro.

Volgende KMO’s namen reeds deel aan het energiecoachingtraject:

Middernacht Bedden, ’t Heerehuys, ’t Fornuys, De Ruyte Kappers, Centerken en De Foyer.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer