Energiecoach bedrijven

Wil jij als ondernemer besparen op jouw energiefactuur? Wil je actief meewerken aan de klimaatdoelstellingen van onze regio? Dan is de energiescan en -coach iets voor jou!

Inhoud

Wil jij als ondernemer besparen op jouw energiefactuur? Wil je actief meewerken aan de klimaatdoelstellingen van onze regio? Grijp dan nu je kans en vraag een energiescan en energiecoach aan bij Waasland Klimaatland: Je krijgt inzicht in jouw verbruik en praktisch advies op maat van jouw bedrijf. En dat voor een voordelige prijs!

De energiescan en -coach is in samenwerking met Waasland Klimaatland.

Wat kan je verwachten?

Waasland Klimaatland werkt samen met Zero Emission Solutions en ABO die instaan voor de energiescan en coaching. Zo begeleiden ze jouw bedrijf richting efficiënter en schoner energieverbruik. Lees hier de getuigenissen van vorige deelnemers.

Bedrag

Afhankelijk van je verbruik biedt Waasland Klimaatland een gericht coaching traject aan. De basisprijs van het traject bedraagt:

 • € 744 (excl. btw) voor kleine verbruikers
  (jaarlijks verbruik <100.000 KWh elektriciteit en <345.000 thermische energie)
 • € 3.283 (excl. btw) voor grote verbruikers
  (jaarlijks verbruik >100.000 KWh elektriciteit of >345.000 thermische energie)

Stad Sint-Niklaas financiert maar liefst 50% van de kostprijs! Ook kan je aanspraak maken op een extra tegemoetkoming tot 90% van het totale bedrag indien je alle voorgestelde maatregelen met een 'Internal Rate of Return' (IRR) van minstens 12.5% uitvoert.

Voorwaarden

Om deel te nemen aan de energiescan en -coaching moet je voldoen aan volgende voorwaarden:

 • Je bent geen Emissions Trading Systems (ETS) bedrijf.
 • Je exploitatieadres ligt in het Waasland Klimaatland: Beveren, Hamme, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster, of Zwijndrecht.
 • Je bent gemotiveerd om de maatregelen met een Internal Rate of Return (IRR)* van 12,5 of meer uit te voeren.
  *het netto rendement van je investering

Waasland Klimaatland en de stad Sint-Niklaas behouden steeds het recht om op basis van morele en financiële redenen inschrijvingen te weigeren of uit te stellen.

Inschrijving & Contact

Inschrijving

Ben je helemaal klaar om te starten met de energiescan en -coaching? Check dan zeker de website van Waasland Klimaatland en schrijf je in.

Contact

Dienst Duurzaamheid
Grote Markt 1
9100 Sint-Niklaas

Tel: +32 3 778 30 35
Mail: duurzaamheid@sint-niklaas.be

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer