Youca Action Day op 17/10: zet jouw zaak leerlingen aan de slag voor het goede doel?

19 september 2019
Detailhandel Economie Horeca
Youca
Op 17 oktober is het weer Youca Action Day. Zet jouw zaak leerlingen aan de slag voor het goede doel? Post als onderneming één of meerdere job en steun op deze manier de werking van YOUCA.
Social media sharing

Op donderdag 17 oktober zullen meer dan 17.000 leerlingen uit Vlaamse en Brusselse scholen één dag werken. Het loon dat ze daarmee verdienen gaat naar projecten van geëngageerde jongeren uit Guinee én in België. Meer info over de projecten kan je hier vinden. Het project in Guinee heeft tot doelstelling om de werkloosheid onder jongen te verminderen en hen te stimuleren om te ondernemen.  

Zet ook jouw zaak haar beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen om in concrete actie? Post dan je job op http://jobbank.youca.be. Op die manier wordt de job visibel voor leerlingen en kunnen ze er op solliciteren. 

De job moet uitgevoerd worden op 17 oktober zelf. Als werkgever betaal je €55. Dit bedrag wordt niet aan de leerling gegeven, maar gaat naar de werking van Youca. Wie als werkgever online registreert en betaalt, krijgt de factuur onmiddellijk via mail toegestuurd. Deze actie is niet fiscaal aftrekbaar. De leerlingen zijn standaard verzekerd via de schoolpolis en aanvullend via Youca. Je hoeft als werkgever geen dimona-aangifte te doen. 

De stad Sint-Niklaas geeft alvast het goede voorbeeld en stelt 15 jobs ter beschikking. Benieuwd aan hoeveel deelnemende ondernemingen we dit jaar geraken in stad Sint-Niklaas. Afgelopen edities waren de deelnemende zaken alvast talrijk! 

Post gerust een fijne foto op jullie eigen socials en tag @ondernemeninsintniklaas in je bericht. We delen met veel plezier door in ons verhaal. 

Meer info via 

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer