Welkom bij COCON, broedplaats circulair ondernemen”

10 november 2021
Detailhandel Economie Grote ondernemingen Horeca Industrie KMO Starten
Cocon
Het stadsbestuur geeft de oude industriesite van Nobels-Peelman een nieuw leven door het tot een circulaire en sociale hub te renoveren. Dit in nauwe samenwerking met Den Azalee en het Opleidings en Oriënteringscentrum (OOC). Ook VOKA en de Provincie Oost-Vlaanderen trekken mee aan de kar!

Social media sharing

‘COCON, de nieuwe naam voor de site’

De naam staat voor een veilige omgeving, waar mens en natuur verder kunnen ontpoppen en groeien, waar ondernemingen duurzaam kunnen experimenteren en zich verder ontwikkelen. Daarmee krijgt de site een duurzame innovatieve toekomst.
 
Hoe? 
De verlaten gronden worden gesaneerd, leegstaande vervallen industriegebouwen gedeeltelijk gesloopt en gerenoveerd. De omgeving wordt een groene ruimte voor ontmoeting, spel en zachte recreatie. De site wordt de schakel naar circulaire economie, met een regionaal kenniscentrum voor Wase ondernemers. Er komt ruimte voor start-ups, spin-offs, deel- en repairinitiatieven, samenwerking en kennisuitwisseling. Het wordt een plek waar ondernemers, kennisinstellingen, sociale organisaties, bezoekers en bewoners mekaar kunnen ontmoeten en inspireren.
Zo gaat de 5de strategische werf van de Stad nu officieel van start.
 
Wil jij graag meer weten over dit project? 
Wil je graag mee nadenken over hoe we van COCON een hele levende site kunnen maken die kansen creëert rond circulaire economie voor lokale ondernemers?
Ben je als ondernemer op zoek naar kennis rond circulaire economie en wil je mee vorm geven aan het kenniscentrum rond circulaire economie dat we willen uitbouwen?
Heb je zelf een circulair idee waar je mee aan de slag wil?
Of werk je in het bedrijventerrein van Nobels-Peelman of van MetalUnion en wil je mee bekijken hoe we kunnen samenwerken rond materiaal en afvalstromen?
 
Je bent uiteraard zeer welkom!
In het voorjaar 2022 starten we een heel participatieproces op met de buurt, met het onderwijs, met ondernemers, met iedereen die interesse heeft om hier mee zijn/ haar schouders onder te zetten.
Geef gerust al je contactgegevens door via cocon@sint-niklaas.be 
 

Mede mogelijk gemaakt door de steun van

Sponsors
auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer