Waar zijn mondmaskers verplicht in Sint-Niklaas?

28 juli 2020
Ambulante handel Detailhandel Economie Grote ondernemingen Horeca Industrie KMO Starten
Maskers
Vanaf woensdag 29 juli zijn mondmaskers verplicht op heel wat plaatsen in de stad. Lees hieronder waar, wanneer en voor wie. Verspreiden jullie mee naar jullie klanten en leveranciers? Hartelijk dank!
Social media sharing

De burgemeester heeft een aantal locaties in de stadskern bepaald waar het dragen van een mondmasker voortaan verplicht is. Het gaat om de zone van de Stationsstraat over de Grote Markt en aanpalende pleinen tot het Hendrik Heymanplein. Deze bijkomende lokale maatregel moet verdere verspreiding van het coronavirus op het grondgebied voorkomen.

Op deze locaties is het dragen van een mondmasker altijd verplicht: Stationsstraat, Stationsplein, Houtbriel, Sint-Nicolaasplein, Sacramentsstraat, Grote Markt, Hendrik Heymanplein, de Castrodreef en Nieuwstraat (autovrij gedeelte). Aan alle toegangen tot de zone wordt uniforme signalisatie aangebracht (zie bijlage).

De verplichting geldt niet voor fietsers, bromfietsers, autobestuurders en inzittenden en voor mensen die op een terras zitten, maar wel voor personen die zich verplaatsen met een step of skateboard.

Verder geldt de verplichting tot het dragen van een mondmasker ook, op heel het grondgebied:

  • op de parkings van winkels en dergelijke;
  • voor personen die in een wachtrij staan;
  • op de (buurt)speelpleinen.
     
    De verplichting tot het dragen van een mondmasker op bovenvermelde plaatsen geldt niet voor kinderen en jongeren tot en met 12 jaar.

Bezit mondmasker overal verplicht 

Iedereen die zich op het grondgebied van de stad Sint-Niklaas bevindt (inclusief deelgemeenten) moet voortaan altijd een mondmasker bij zich dragen. De nieuwe maatregelen gaan in op woensdag 29 juli. De politie zal streng toezien op de naleving ervan en overtreders verbaliseren.

Jullie kunnen helpen! 

  • Als handelaar kan je helpen om de boodschap te verspreiden. Ook als jouw zaak zich niet in de mondmasker-zone bevindt, moeten klanten het masker dragen in het geval er een wachtrij staat. Hieronder kunnen jullie sensibiliserende affiches vinden.  Druk ze af en hang ze zichtbaar op in vitrine of aan de deur van jullie zaak. 
  • Indien jouw zaak een parking heeft, zorg voor duidelijke signalisatie aan de parking. Het masker is verplicht van zodra de bezoekers uit de wagen stappen.  

Alvast bedankt voor jullie hulp! 

 

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer