Vredefeesten 2019 in de Stationsstraat

31 juli 2019
Detailhandel Horeca
Standen
De Vredefeesten komen er aan, met een gevuld programma in de hele stadskern. De Stationsstraat ligt centraal in de feestzone. Wie zijn terras wil uitbreiden, een stand voor zijn zaak wil zetten of wie een standplaats in de Stationsstraat wil aanvragen, moet dit melden ten laatste op 20 augustus.

Social media sharing

Alle handelaars en horecauitbaters die een stand wil plaatsen in de Stationsstraat tijdens het weekend van de Vredefeesten, is verplicht dit te melden ten laatste op 20 augustus via centrummanagement@sint-niklaas.be.  

Heeft u een horecazaak in de Stationsstraat?

Uitgebreide terrassen (zie hieronder) worden toegestaan in de Stationsstraat, enkel bestaande uit terrasmeubilair. Stuur hiervoor een mailtje naar evenementen@sint-niklaas.be met daarin een inplantingsplannetje van jouw zaak + terras + uitgebreid terras. Breid je in de breedte uit, voeg dan ook eventuele schriftelijke toestemming van je buren toe.

Uitbreiden in de diepte

De horecaterrassen aan de kant van de pare huisnummers (linkerkant voor wie van de Grote Markt komt) mogen worden opgesteld van aan de gevel tot aan de koperkleurige noppen van de fietssuggestiestrook.

Aan de kant van de onpare huisnummers (rechts voor wie van de Grote Markt komt) moet een strook van minstens 1 meter breed gemeten van aan de gevel gevrijwaard blijven voor de passage van het publiek.

Uitbreiden in de breedte:

De horecaterrassen mogen in de breedte voor andere panden worden uitgebreid:

 • Als dit voor een pand met een handelszaak is, heb je de schriftelijke toelating van de gebruiker van dat pand (de handelaar) nodig.
 • Als dit voor een pand zonder handelszaak is, dan moet je de gebruiker van dat pand enkel op de hoogte brengen.

Op het horecaterras kan enkel de activiteit worden uitgeoefend die de uitbater in de eigen zaak uitoefent.

De uitbater van een terras mag enkel het publiek op het terras bedienen en geen passanten. Gratis proevertjes uitdelen aan passanten ter promotie van de zaak kan eventueel wel op voorwaarde dat er door de zaak zelf ook een extra vuilnisbak geplaatst wordt.  

 

Heeft u een handelszaak zonder horeca in de Stationsstraat?

U mag een stand voor uw winkel plaatsen. U moet dit aangeven bij de centrummanager.

De standen aan de kant van de pare huisnummers (linkerkant voor wie van de Grote Markt komt) mogen worden opgesteld van aan de gevel tot aan de koperkleurige noppen van de fietssuggestiestrook.

Aan de kant van de onpare huisnummers (rechts voor wie van de Grote Markt komt) moet een strook van minstens 1 meter breed gemeten van aan de gevel gevrijwaard blijven voor de passage van het publiek.

Verkoop van eten en drank aan passanten is in de Stationsstraat NIET toegelaten. Gratis proevertjes uitdelen aan passanten ter promotie van de zaak kan eventueel wel op voorwaarde dat er door de zaak zelf ook een extra vuilnisbak geplaatst wordt.  

 

Heeft u zelf geen zaak in de Stationsstraat, maar wil u er staan tijdens de Vredefeesten?

Dat kan, maar u moet toelating krijgen van de stad. Er zijn een aantal standplaatsen beschikbaar (o.a. voor lege panden en bepaalde delen van laad- en losstroken). U moet dit aanvragen ten laatste op 20 augustus via evenementen@sint-niklaas.be.

 

Praktisch:

 • OPSTELLEN: U mag pas opstellen op vrijdag vanaf 10u en de standplaats dient verlaten te zijn op zondag ten laatste om 24 uur.
 • MARKTLEIDER: U dient zich voor het overige te gedragen naar de richtlijnen van de centrummanager.
 • OPENEN VAN DE STAND: Openen van de standen kan slechts als de stadskern verkeersvrij is. Dat is voorzien op:
  • Vrijdag: rond 17u30
  • Zaterdag: rond 13u
  • Zondag: rond 11u

Indien bij heel slecht weer de opkomst van bezoekers heel laag ligt of onbestaande is, kan de centrale commandopost van de politie beslissen om het verkeer terug toe te laten op de rijbaan, waardoor u uw kraam misschien zal moeten sluiten.

 • MATERIAAL: Wij stellen GEEN materiaal ter beschikking voor uw standplaats. De stad is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan uw stand-materiaal.
 • ELEKTRICITEIT: Daar dient u zelf voor te zorgen. Standhouders die zelf geen zaak hebben in de Stationsstraat, kunnen dit aanvragen bij de aanvraag van hun stand ten laatste op 20/8 via evenementen@sint-niklaas.be
 • AANKLEDING: Alle ballondecoratie in de standen en vitrines is meer dan welkom!

Meer info ?

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer