Stad Sint-Niklaas begeleidt handelaars naar meer energiebesparing in handelspanden

20 maart 2018
Detailhandel Horeca KMO
Klimaatstad
Als handelaar steekt u veel energie in uw zaak. Maar heeft u ook tijd om het energieverbruik ervan op te volgen? Efficiënt omgaan met energie loont de moeite. De stad biedt handelaars een coachingtraject aan, inclusief tussenkomst tot €1.000 voor implementatie van energiezuinige maatregelen
Social media sharing

 

Wat is energiecoaching?

Een professionele energiecoach komt ter plaatse en voert een energiescan uit van uw pand. Een aantal quick-wins en opportuniteiten komen al snel aan bod. Deze maatregelen worden in een actieplan opgenomen volgens energiereductie en terugverdientijd.

Na de scan volgt de coaching of opvolging van de maatregelen. U wordt begeleid bij de implementatie van de maatregelen: interpreteren van offertes, advies bij technische maatregelen,…

Alle technieken komen aan bod: LED-verlichting, isolatie, verwarming, koeling, perslucht en hernieuwbare energie. Zo kan de energiebesparing structureel verankerd worden in uw zaak. Met andere woorden, na de energiecoaching blijft u energie besparen.

Waarom energiecoaching?

Energiecoaching zal het energieverbruik van uw organisatie sterk doen dalen. Een pilootproject in 15 bedrijven leverde energiebesparingen tot 20%. Uw onderneming verbruikt niet alleen minder energie, u werkt ook aan een sterkere toekomst voor uw bedrijf: de marktwaarde van het gebouw verhoogt en het comfortgevoel van de werknemers neemt toe. Bovendien doet uw zaak op deze manier aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met het dalende energieverbruik realiseert u ook een daling van de CO2-uitstoot. Zo helpt u actief mee om van Sint-Niklaas een klimaatstad te maken.

Hoe kan ik deelnemen aan het traject?

De stad Sint-Niklaas biedt u voor 195 EUR dit professioneel coachingtraject aan van 1.950 EUR.

Een KMO of handelaar kan aan dit traject deelnemen als het jaarlijks verbruik maximaal 100.000 kWH (elektrisch) of 345.000 kWH (thermisch) bedraagt.

Is een investering van meer dan 2.000 EUR noodzakelijk na het doorlopen van het traject? Dan biedt de stad je een ondersteuning aan van 1.000 EUR (na het voorleggen van facturen).

Voor meer info of inschrijvingen kan u contact opnemen met duurzaamheid@sint-niklaas.be.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer