Spreukenactie Geestelijke Gezondheid

13 augustus 2018
Detailhandel Economie Horeca
Samen veerkrachtig
Social media sharing

Dat het niet goed gesteld is met de geestelijke gezondheid van de Vlaming weten we al langer. Wist u dat 1 op 4 Vlamingen ooit te maken krijgt met ernstige psychische problemen? Of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten, of over psychische stoornissen, mensen durven het moeilijk ter sprake brengen. 

Daar willen we als stad verandering in brengen. We willen mee het taboe rond praten over onze geestelijke gezondheid doorbreken. Samen met de andere gemeenten van het Waasland slaan we de handen in elkaar voor de actie ‘Spreuken in het straatbeeld’ : we willen voorbijgangers in hun straatbeeld verrassen met fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes waar ze even bij kunnen stilstaan en die hen een goed gevoel geven.

Deze actie kadert in de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid met als thema dit jaar ‘Samen Veerkrachtig’. Van 1 tot 10 oktober (Werelddag Geestelijke Gezondheid) willen we extra stilstaan bij het belang van een goede geestelijke gezondheid en een goede veerkracht. 

Graag willen we jouw medewerking vragen. Doe mee aan ‘Spreuken in het straatbeeld’ en zet van 1 tot 10 oktober 2018 een spreuk op een raam van jouw zaak of organisatie, vergezeld door #samenveerkrachtig. We zullen zelf ook spreuken plaatsen op de ramen van onze eigen stedelijke gebouwen.

Praktisch:

  1. Laat ons weten of jouw zaak wenst deel te nemen en bezorg ons je contactgegevens via ann.opgenhaffen@sint-niklaas.be of telefoneer naar 03 778 37 41.

2. In de bijlage vind je alvast spreuken waaruit je kan kiezen.

3. Schrijf tussen 29 september 2018 en 1 oktober 2018 de spreuk op jouw raam. Wij hebben krijtstiften ter beschikking. Geen tijd? Geef ons een seintje en onze vrijwilligers komen de spreuk op jouw raam zetten.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer