Schoenen Torfs uit Sint-Niklaas is beste werkgever van Europa

6 juni 2019
Economie
Schoenen
Uit de lijst van 125 Best Workplaces in Europa is Schoenen Torfs, met hoofdkantoor in het Industriepark-West in Sint-Niklaas, uitgeroepen tot nummer één in de categorie grote organisaties met meer dan 501 werknemers. Gisteravond ontving CEO Wouter Torfs in Stockholm de mooie onderscheiding.

Social media sharing

 

“Menselijkheid en authenticiteit”

Op dit event, dat z’n zestiende editie beleefde, werd Schoenen Torfs al vier jaar op rij tweede. De eerste plaats is volgens CEO Wouter Torfs een straffe bekroning voor een klein familiebedrijf als Torfs. Dit is en blijft voor Torfs de focus: “ten midden van de digitale revolutie stijgt de behoefte aan menselijkheid en authenticiteit.” zegt hij. Schoenen Torfs werd dit jaar voor de 10de keer verkozen als Beste Werkgever van België. Toch blijft het voor de organisatie een enorme eer om erkend te worden als bedrijf dat respect, vertrouwen en eerlijkheid koestert. “De overwinning van de Europese titel is dé bevestiging en de kers op de taart," aldus Torfs.
 

De schoenwinkelketen vierde vorig jaar haar 70e verjaardag, maar het bedrijf voelt zich jonger dan ooit en klaar om te blijven meedraaien in de turbulente en veranderende retailomgeving. De vernieuwde missie maakt dit duidelijk: “We willen als Schoenen Torfs een optimistische en verrassende retailer zijn”. Een bedrijf dat klanten en medewerkers inspireert om ‘sterk in hun schoenen’ te staan. Kernwaarden zoals eigenaarschap, resultaatgedrevenheid, wendbaarheid en innovatie werden toegevoegd aan de bestaande Yin-waarden zoals echt contact, samen- en familiegevoel, echte waardering, werkplezier en jezelf zijn.

 

‘Female power’

HR-manager Els van Keymeulen getuigt dat Torfs met meer dan 90% vrouwen in het bedrijf, een community is van echte ‘female power’. “Als bedrijf dat nog steeds 100% in handen is van de familie, zetten we de mensen altijd op de eerste plaats. Elke medewerker krijgt een extra dag vrijaf op zijn of haar verjaardag. Ons sterkste geloof is dat gelukkige medewerkers leiden tot gelukkige klanten. We stimuleren elk individu om aan de slag te gaan met zijn of haar talent en passie. We nodigen elke medewerker uit om zichzelf als mens ten volle te ontplooien en in volledigheid bij ons aanwezig te zijn.”
 

De organisatie Great Place to Work definieert een Best Workplace als een organisatie waar werknemers, ongeacht wie ze zijn en wat ze doen voor de organisatie, vertrouwen hebben in hun leiders, plezier hebben op het werk en fier zijn op wat ze doen.

 

Brontekst : Retail Detail

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer