Samen veerkrachtig | Geen taboe rond geestelijke gezondheid

1 oktober 2023
Detailhandel Horeca
Samen veerkrachtig | Geen taboe rond geestelijke gezondheid
Samen zorgen we voor meer veerkracht. Doe mee aan de actie 'Spreuken in het straatbeeld' en zet van 1 tot 10 oktober 2023 een spreuk, quote of gespreksstarter op jouw raam, vergezeld door de #samenveerkrachtig.
Social media sharing

Spreuken in het straatbeeld

Met fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes van bekende of lokale helden op ramen of etalages toveren we zo een glimlach of ontroering op het gezicht van voorbijgangers en doen we hen nadenken over hun mentale gezondheid. Tegelijkertijd werkt de actie op een ludieke manier mee tegen het taboe dat nog altijd rust op (problemen met) geestelijke gezondheid. Of ga aan de slag met een leuke gespreksstarter. Moedig mensen zo aan om een praatje met mekaar te slaan.

Praktisch

Check de beschikbare spreuken hieronder in bijlage. Laat ons weten dat je deel wil nemen met jouw zaak. Stuur ons een mailtje met de naam van jouw zaak, het adres en de gekozen spreuk naar samenlevingpreventie@sint-niklaas.be. Schrijf tussen 26 en 30 september de spreuk op jouw raam. Wij hebben krijtstiften ter beschikking. Geen tijd? Geef ons een seintje en onze vrijwilligers komen de spreuk op jouw raam zetten.

Kortom: het kost weinig tot geen tijd én je helpt samen met ons de geestelijke gezondheid van de inwoners van Sint-Niklaas te verbeteren.

Samen veerkrachtig

Deze actie kadert in de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid met als thema 'Samen Veerkrachtig'. Veerkracht is dat wat je nodig hebt om je goed in je vel te voelen, tegenslagen te verwerken en er sterker uit te komen. Je kan dit zelf trainen: praten met anderen, voldoende bewegen of nieuwe dingen uitproberen. Meer informatie: www.samenveerkrachtig.be

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer