Pop-up tuin op het Stationsplein

15 juli 2019
Detailhandel Horeca KMO
Pop-up tuin
Van 14 september tot en met 13 oktober 2019 wordt er op het Stationsplein een pop-up tuin geïnstalleerd.
Wil je van deze unieke gelegenheid gebruik maken om een leuke activiteit in de tuin uit te werken en zo je onderneming in de spotlights te zetten? Stel je dan nu kandidaat!
Social media sharing

In september wordt er op de esplanade van het Stationsplein een tijdelijke tuin ingericht. Het is een initiatief van VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw) om zo de Vlaamse tuinaannemers in de kijker te zetten en loopt van zaterdag 14 september tot en met zondag 13 oktober 2019.  De tuin, die ongeveer 120m² zal beslaan, wordt geïnstalleerd aan de kant van de Stationsstraat, net voorbij de wereldbol-schijf. 

Voor ons als stad is het een mooie gelegenheid om het effect van meer groen op het plein uit te testen, maar ook om onze lokale ondernemers en verenigingen eens op een andere manier in de kijker te zetten. Hiervoor zijn we op zoek naar enthousiastelingen die leuke en kwalitatieve activiteiten willen organiseren om hun bedrijf (of vereniging) op een unieke locatie in de spotlights te zetten. Van een yogales naar thee-degustatie, creatieve sessies of lezingen, of nog iets helemaal anders, er is ruimte voor tal van ideeën en initiatieven, zolang ze maar kwalitatief zijn! 

Kriebelt het al om deze exclusieve locatie te benutten, helemaal gratis? Heb je al enkele ideeën, of ben je geïnteresseerd en maar ben je er nog niet helemaal uit wat je wil doen? 

Stel je dan zo snel mogelijk kandidaat door te mailen naar hannah.coene@sint-niklaas.be, met als onderwerp “VLAM-tuin kandidaat”.

Vermeld idealiter ook:
- wat je wilt doen
- wanneer je het wilt doen (ergens tussen 14/09 en 13/10)
- of water of elektriciteit nodig hebt
- of je alcohol gaat serveren
- of je elektronisch versterkte muziek zal spelen

Samen met VLAM bekijken we alle voorstellen, nemen we contact op om zaken te concretiseren en proberen we een mooie mix van initiatieven samen te stellen.

We zijn alvast benieuwd naar jullie ideeën! 

 

Extra praktisch info
- De tuin, 120m² in totaal, is opgedeeld in zones, elk met een eigen karakter. Één zone is bedoeld voor activiteiten, dit is een cirkel van ongeveer 8m diameter. Rustige activiteiten zoals lezingen etc. kunnen ook doorgaan in andere zones van de tuin.
- Je hoeft niks te betalen voor het gebruik van de tuin voor jouw activiteit of evenement.
- Wil je iets groots organiseren dat past bij het concept, maar waarvoor je ook graag extra ruimte in neemt op de esplanade, geef dit dan duidelijk aan. We bekijken wat er haalbaar is.
- Water en elektriciteit kunnen voorzien worden indien dit wordt aangevraagd.
- Heb je nog vragen? Stel ze dan zeker!

 

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer