Plaats je actie voor Weekend van de Klant online!

11 augustus 2020
Detailhandel Economie Horeca
vrouw met shoppingtas
Het weekend van de klant komt er aan op 3 en 4 oktober. Hieronder een overzicht van wat centrummanagement gepland heeft en waarvoor we rekenen op jullie engagement.

Social media sharing

Op 3 en 4 oktober vieren handelaars in heel België het ‘Weekend van de klant’. Tienduizenden winkeliers verwennen hun klanten met een leuk cadeautje of originele actie. Dit weekend is de ideale gelegenheid om de fysieke detailhandel, groot of klein, op Belgische bodem in een positief daglicht te stellen. En deze opportuniteit moeten we ook in de stadskern van Sint-Niklaas met beide handen aangrijpen.  

Wat heeft centrummanagement gepland?

Onze ledenorganisatie en de stad Sint-Niklaas nemen de communicatiekosten van dit winkelevenement op zich via verschillende kanalen.

Communicatie:

  • Ontwerp, druk en montage van middenstraatvlaggen
  • Ontwerp en druk van flyers en affiches, tot in elke winkel van het focusgebied gebracht eerste week van september
  • Ontwerp en druk tafelonderleggers voor horeca in het focusgebied
  • Communicatie zal tegen die periode actief zichtbaar zijn in het straatbeeld, online en in papieren media (Oh Magazine, De Zondag,...) 

Beleving:

  • Indien gewenst mogen jullie dat weekend voor jullie zaak een stand of animatie buiten plaatsen. Alles wat leven en beleving brengt is goed. De pure kortings-rekken aan de voordeur of vitrine proberen we wat te vermijden. Graag een seintje tegen 1 september ten laatste naar centrummanagement@sint-niklaas.be indien jullie een stand wensten te plaatsen. 
  • Spaaractie: we herhalen graag de spaaractie van 2 jaar geleden. Wie koopt voor bedrag x bij een winkel in de stadskern, kan een stickertje verzamelen op de spaarkaart. Bij x aantal stickers en op vertoon van de kassatickets, kan de klant een Paraplu/Fles Cava/Andere gadget (nog te bepalen) afhalen in Stationsstraat 11. Meer info hierover volgt in de loop van september. 
  • We zoeken nog naar gepaste straatanimatie om het focusgebied wat op te vrolijken. Alle goede ideeën blijven welkom tot en met 20 augustus. Op het handelaarsoverleg werd het idee van levende strandbeelden geopperd, maar het kan ook iets helemaal anders worden. 

Aankleding:

  • De herfstdecoratie zoals vorig jaar met paraplus en herfstbladen zal op 6 september bevestigd worden aan de overspanningen Stationsstraat. Er zijn ook grotere silhouetten besteld om meer op te vallen. Decoratie blijft hangen tot start Stad van de Sint.
  • De beachvlaggen van Weekend van de klant zullen geplaatst worden aan de ingangen van de Stationsstraat en Nieuwstraat. 

De Stationsstraat zal verkeersvrij gemaakt worden op zaterdag van 10 tot 18 uur en op zondag van 14 tot 18 uur. Houden jullie hier rekening mee voor de leveringen?

Wij zoeken nog vrijwilliger die het Weekend van de Klant wil promoten voor stadsTV. Wie graag met zijn of haar zaak in de kijker komt en het programma van het weekend wil aankondigen, mag zeker een seintje geven via centrummanagement@sint-niklaas.be

Om klanten te laten weten wie er wel of niet open zal doen op die zondagnamiddag (14:00-18:00 wordt er voor de stadskern gecommuniceerd) , kan u zich inschrijven via deze link.

Denk dus alvast even na over welke actie (hoeft zeker niet altijd korting te zijn!) jij in de kijker wil zetten. Jouw actie online zetten is gratis. Op basis van dit overzicht zal er ook door de stad en centrummanagement verder gecommuniceerd worden.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer