Overkapte winterterrassen en uitgebreide eindejaarsterrassen

12 oktober 2020
Horeca
winterterras
De zomer is duidelijk definitief voorbij en de uitgebreide terrassen lopen eind oktober ook ten einde. Corona is echter nog lang niet achter de rug.
Om de horeca ten volle te steunen in deze moeilijke periode en ook daarna werden enkele mogelijkheden gecreëerd voor terrassen op openbaar domein.
Social media sharing

Nu eind oktober in zicht komt, werd er opnieuw een voorstel uitgewerkt om de horecasector te steunen, dit keer ook met maatregelen die perspectieven bieden op middellange termijn.

Overkapte winterterrassen

Enerzijds wordt het mogelijk om de standaard vergunde terrassen winterproof te maken door middel van een overkapping, van half oktober tot eind maart, of een kortere termijn binnen deze periode. Een standaard terraszone overkappen kan niet enkel dit jaar, maar de komende drie winterperiodes, zo kunnen mogelijke investeringen gespreid worden. Het plaatsen van de overkapping dient elk jaar opnieuw aangevraagd te worden, maar wordt wel meteen principieel goedgekeurd voor 3 winterperiodes.
 
 

Eindejaarsterrassen

Daarnaast wordt er in de eindejaarsperiode (6 december tot 3 januari) de mogelijkheid gegeven om terraszones kosteloos uit te breiden en het geheel eventueel te overkappen. Hierbij wordt wel gevraagd de uitbreiding in een winters thema aan te kleden, om zo mee bij te dragen aan de sfeerbeleving in de stad.  Ook hier zal een aanvraag voor ingediend moeten worden.

 

Uitgebreide zomerterrassen

Tot slot zal er de komende twee zomerseizoenen opnieuw de mogelijkheid zijn om terraszones kosteloos uit te breiden. Zo wordt het ook hier interessanter voor ondernemers om eventuele investeringen in meubilair te maken.

 

Aanvragen

Deze extra mogelijkheden zijn steeds individueel aan te vragen via een online aanvraagformulier. Meer gedetailleerde informatie over de mogelijkheden, bijkomende voorwaarden en het aanvraagformulier vindt je op de pagina van 'terrasvergunning', onder de verschillende tabbladen van 'overkapte winterterrassen', 'eindejaarsterrassen' en 'uitgebreide zomerterrassen'.  
 

 

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer