Oproep: streekbierenproevenweek 2020

19 augustus 2020
Horeca
Streekbierenproeventocht 2019
Dit jaar is de Wase Streekbierenproeventocht toe aan de zesde editie. Gezien de omstandigheden wordt er niet gekozen voor de klassieke formule (rondgang bij verschillende zaken met proefglaasjes, bijpassend hapje en een woordje uitleg), maar wordt er een streekbierenproevenweek georganiseerd.
Social media sharing

Streekbierenproevenweek: alternatief concept

Met de streekbierenproevenweek combineren we opnieuw karaktercafés uit het hartje van Sint-Niklaas met heerlijke streekbieren, maar vermijden we overvolle cafés. Van zaterdag 17 oktober tot en met zaterdag 24 oktober wordt in elke deelnemende horecazaak een bepaald streekbier aan promoprijs verkocht. Zoals vorige jaren wordt er een brochure opgesteld met daarin de deelnemende zaken en de streekbieren, maar er wordt niet gewerkt met inschrijvingen en bonnetjes die je uitgeeft in de verschillende zaken. Elke deelnemer kiest zelf welke cafés zij aandoen en wanneer.
Een bijpassend hapje wordt dit jaar niet voorzien, maar kan uiteraard steeds op eigen initiatief. De uitleg die normaal gegeven wordt door de brouwer is gezien het aangepaste concept niet haalbaar, maar alternatief wordt een woordje uitleg op papier beschikbaar gesteld in de horecazaken

Praktisch

Wat bieden wij:

 • Brochure met kaartje en uitleg over de deelnemende zaken en beschikbare streekbieren.
 • Promotie voor de streekbierenproevenweek en de deelnemende horeca en brouwers.

Horeca, wat verwachten wij van jullie:

 • Van 17 tem 24 oktober het afgesproken streekbiertje aanbieden aan een promoprijs
 • Inkoopprijs streekbier af te spreken met brouwer
 • Verkoopprijs zelf te bepalen (eventueel in overleg met brouwer), maar aan een lagere prijs dan normaal.
 • Bijpassend hapje hoeft niet, maar mag je uiteraard zelf voorzien, al dan niet tegen meerprijs.

Brouwers, wat vragen wij van jullie:

 • Aanbieden van een bepaald streekbier tegen een interessante prijs (af te spreken met horeca)
 • Beknopte omschrijving bezorgen over het bier dat jullie die week in de kijker willen zetten, om in de brochure te vermelden.
 • Uitgebreider woordje uitleg over de brouwerij en het geserveerde streekbier dat in de horecazaak kan worden voorgelegd aan de klanten die het promobiertje bestellen. (een halve tot een volledige pagina (A4))
 • Aan brouwers die eerder al meededen: indien mogelijk liefst een biertje dat nog niet eerder aan bod kwam.

Meedoen

Zin om deel te nemen?

 • Heb je een horecazaak in het centrum van Sint-Niklaas? Of een brouwerij in regio Waasland? Stuur een mail naar horeca@sint-niklaas.be met als titel ‘streekbierenproevenweek’. Laat ons weten dat je wil meedoen en vermeld ook je gsmnummer.
  Doe dit tegen 6 september.
 • Werk je graag samen met een bepaalde brouwer of horecazaak, dan mag je dit ook laten weten. We proberen hier rekening mee te houden bij het opstellen van de duo’s.
 • Brouwers: indien jullie de nodige info al kunnen bezorgen, mag dit zeker!

Eens alle inschrijvingen binnen zijn, bekijken we hoeveel duo’s we kunnen matchen. Normaal worden er 5 à 6 duo’s opgesteld, al kunnen er dit jaar gezien het aangepaste concept wel meerdere duo’s zijn, zolang er voldoende kandidaten zijn.

Verdere communicatie volgt in de week van 7 september. Indien jullie intussen al vragen hebben, zet deze dan zeker al op mail naar horeca@sint-niklaas.be.

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer