Ondernemend | Inkanteling Centrummanagement in werking van de stad

13 januari 2023
Detailhandel Horeca
Centrummanagement
22 jaar geleden is de vzw Centrummanagement opgericht om de Sint-Niklase stadskern te versterken. Uit de recente SWOT-analyse van het Economisch Kernversterkend Beleidsplan blijkt dat een aparte vzw voor het afbakenen van een doelstelling als "kernversterking" niet meer wenselijk is.
Social media sharing

Inkanteling Centrummanagement in werking van de stad

De Algemene Vergadering heeft mede daarom op 19 december 2022 beslist om de vzw Centrummanagement te ontbinden en de werking ervan in te kantelen in de stad, zoals dit in praktijk reeds gebeurt. De kernversterkende doelstellingen die vzw Centrummanagement voorop stelde, worden zowel voor de stad als voor de deelgemeenten verder uitgerold door dienst Economie. Lidmaatschap aan vzw Centrummanagement is niet meer van toepassing. Tweerichtingsdialoog met ondernemers blijft behouden én versterkt, mede met initiatieven zoals De Kern en thematische overleggen.

Voordelen voor alle ondernemers

Volgende voordelen van de vzw Centrummanagement zijn vanaf dit jaar toegankelijk voor alle ondernemers uit het kernwinkelgebied Sint-Niklaas en de kernen van de deelgemeenten, zoals afgebakend in het Economisch Kernversterkend Beleidsplan.

 • Parkeertickets
  Alle ondernemers uit het kernwinkelgebied Sint-Niklaas kunnen parkeertickets aankopen met 30% korting (€ 0,90 kostprijs). Concreet zijn dit waardebonnen geldig voor 1uur parkeren op de parkings Grote Markt en Stationsstraat.
  Meer info: parkeertickets kernwinkelgebied

 • Samenwerkingssubsidie
  Stad Sint-Niklaas biedt een samenwerkingssubsidie aan voor ondernemers die samen een eigen evenement organiseren. Het nieuwe subsidiereglement gaat in werking vanaf 1 maart. Later worden er nog meer uitgebreide details meegedeeld. Krijg je al originele ideeën voor een evenement met je collega-ondernemers?

 • Kerstmarkt
  Kijk je al uit naar de kerst- en eindejaarperiode van volgend jaar? Noteer dan alvast in je agenda dat er € 100 korting wordt gegeven voor een standplaats op de kerstmarkt.

Horeca- en winkelevenementen

Ook in 2023 willen we onze stadskern doen bruisen met diverse horeca- en winkelevenementen. Hieronder alvast een sneak peak van de evenementen voor 2023.

18 MAA
Elke zaak smaakt (Nieuw lente-event!)

30 SEP - 1 OKT
Weekend van de Klant

MEI
Bubbles & Bites
OKT
Muziekkroegentocht

23-25 JUN
Terrasjesdagen

DEC
Winter Winkelzondagen

Meer info: evenementenkalender

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer