Neem deel aan de mobiscan van uw bedrijventerrein

19 september 2019
Economie Grote ondernemingen Mobiliteit
man in alternatieve vervoersmiddel
Neem deel aan de mobiliteitsscan van uw bedrijventerrein.

Social media sharing

Steeds meer van de werknemers kampen met mobiliteitsproblemen bij hun dagelijks woon-werkverkeer. Fileleed schaadt de bedrijfsvoering en competitiviteit. Meer en meer kiezen werknemers hun werkplaats ook in functie van een vlotte en veilige bereikbaarheid. Met de werken voor Oosterweel in aantocht kan de congestie nog toenemen.

Nochtans zijn er alternatieven. Een deel van de oplossing is om werknemers te overtuigen om zich met de fiets en/of het openbaar vervoer naar het werk te verplaatsen.

Maar dan moet de fietsinfrastructuur en het openbaar vervoer afgestemd zijn op de noden van werknemers. Als individueel bedrijf is het bovendien niet eenvoudig om de noden te detecteren, laat staan de modal shift in uw organisatie waar te maken. Daarom hebben Bepasin, Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, de stad Sint-Niklaas, de provincie Oost-Vlaanderen en Interwaas de krachten gebundeld om de oplossingen in kaart te brengen en concreet kansen te creëren voor uw bedrijvenzone.

Hoe? In de bedrijvenzones Europark Noord, Oost en Zuid en Industrieparken Noord, West en Oostjachtpark zullen gebundelde mobiliteitsscans uitgevoerd worden. Die brengen in kaart waar, wanneer en hoe de werknemers van deze bedrijventerreinen zich verplaatsen en brengen meteen zeer concreet de haalbare verplaatsingsalternatieven in beeld. De analyse helpt de bevoegde overheden om de juiste investeringskeuzes te maken om deze alternatieven te ondersteunen. Ook de bedrijven zelf kunnen advies op maat krijgen over welke maatregelen zij kunnen nemen om werknemers vlot naar de werkplek te krijgen en over de fiscale voordelen die deze initiatieven kunnen opleveren.

Belangrijk: Uw onderneming kan concreet de vruchten plukken van deze analyse. De deelname aan deze analyse is gratis, maar uw medewerking in dit proces is echter broodnodig om het project te laten slagen.

Kom daarom naar de infobijeenkomst over de aanpak van de mobiliteitsscans en stel zelf vast hoe dit uw onderneming vooruit kan helpen.

Datum: 10 oktober – 16u00

Locatie: Van Hoecke nv, Europark-Noord 9 - Sint-Niklaas

 

Programma: 16.00-17.00u

- Welkomstwoord: Peter Van Hoecke (gastheer) en Joris Thijs (voorzitter Bepasin)

- De kansen van een mobiliteitsscan: voorbeeld uit de praktijk (Steven Roeland, Mobiliteitsmanager Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland)

- Mobiliteitsscan in uw bedrijvenpark: aanpak, werkwijze en timing (Provinciaal Mobiliteitspunt Oost-Vlaanderen)

- Mobiliteitsscan als hefboom voor lokale investeringen (Carl Hanssens, schepen van mobiliteit stad Sint-Niklaas)

- Netwerkreceptie (tot 18.30 uur)

auto bus fiets herfst lente typischsn winterziendoen zienslapenzomer